Pædagoguddannelsen

Jeg fik mit drømmejob via pædagoguddannelsen

Allerede en måned efter den afsluttende eksamen på pædagoguddannelsen fik Sean Morales et job, han altid har drømt om. Han arbejder nu på et opholdssted for udsatte unge.

– Det er en succesoplevelse både for mig og dem, hvis jeg kan hjælpe de her unge mennesker videre. Det er virkelig et job, hvor du gør en forskel, siger Sean Morales.

Jeg håber, at der er mange andre mænd, der ligesom mig drømmer om at komme ud og gøre en forskel som pædagog.

Han er pædagog på et opholdssted for udsatte unge. Det er unge med psykiske og sociale problemer. Unge der ofte har været udsat for omsorgssvigt eller overgreb.

– Det var præcis sådan et job her jeg drømte om, da jeg søgte ind på pædagoguddannelsen, siger Sean Morales.

– Du kommer virkelig tæt på de unge, fordi de bor her. Du er nærmest en faderfigur for dem, fordi de har behov for voksne at støtte sig op ad. Det giver et kæmpe ansvar. Men det er også det, der er fantastisk ved at arbejde med de her unge mennesker, siger han.

Sean Morales, pædagog

Som mandlig pædagog er man populær. Sean Morales har fået 3 jobtilbud, siden han afsluttede sin uddannelse for to måneder siden.

Du bliver prøvet af både menneskeligt og fagligt

På opholdsstedet får de unge beboere en ny begyndelse. De får tid og ro til at blive hørt på og blive forstået, og de får de nødvendige skub bagi til at udvikle sig til selvstændige mennesker, der kan begynde at tage ansvar for sig selv.

– Nogle af dem har været på kant med loven. Andre har måske begyndende misbrugsproblemer. Ofte har de det også svært i skolen, hvis de da overhovedet kan klare at gå i skole. Og så er det altså teenagere, der er væk hjemmefra, siger Sean Morales.

– Det stiller store krav til, hvordan du møder beboerne, for pludselig er du og dine kolleger på bostedet beboernes primære omsorgsperson. Og det er du altså i de 4-5 år, som de unge typisk bor på opholdsstedet.

– Nogle af dem er rigtigt sværere at nå ind til. Så du får virkelig prøvet både din personlige og faglige ballast af, siger Sean Morales.

Det er en styrke også at have mandlige pædagoger

Mænd er ikke det, der er flest af i pædagogverdenen. Og det er ærgerligt, mener Sean Morales, der godt forstår, at mandlige pædagoger er eftertragtede.

– Det er en styrke også have mandlige pædagoger på et opholdssted som her, hvor flere af beboerne er drenge.

– Som mand kan jeg nok lettere forstå og sætte mig ind i, at drengene for eksempel reagerer på en anden og mere fysisk måde. Og så er det bestemt heller ikke nogen skade til, at jeg har nogle af de samme interesser som drengene, siger Sean Morales.

– Jeg har selv oplevet i mine praktikforløb på for eksempel en skole, at både børnene og skolen synes, det er fedt at få en mand ud. Så jeg håber, at der er mange andre mænd, der ligesom mig drømmer om at komme ud og gøre en forskel som pædagog, siger Sean Morales.

Karrieremuligheder som pædagog

Ca. 75 procent af de uddannede pædagoger arbejder i almindelige daginstitutioner (f.eks. vuggestuer, børnehaver og SFO).

Ca. 25 procent af de uddannede pædagoger arbejder med mennesker, der har fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og/eller sociale problemer.

Som pædagog kan du f.eks. også arbejde med alt fra vejledning og coaching til ledelse.

Videreuddannelsesmulighederne er også gode som pædagog.

Jobmuligheder som pædagog.

Videreuddannelsesmuligheder.Sportsglad pædagog er vild med at sætte gang i børnene

Mads Johannsen elsker sport og er derfor meget begejstret for sit job som idrætspædagog og ansvaret for en ny idræts-SFO.Pædagoguddannelsen har givet mig masser af muligheder

Sabine Lunding er uddannet pædagog og arbejder i en børnehave, men hun får også tid til at undervise.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.