Læreruddannelsen

Kenneth fulgte drømmen og sprudler som efterskolelærer

For syv år siden traf Kenneth Faber et valg, der har ændret hans liv radikalt. Han ville være lærer, og i dag sprudler han som musiklærer på en efterskole.

En sen aften i 2005 sad den dengang 23-årige Kenneth Faber på sin seng hjemme hos sine forældre. Han var ikke i tvivl. Der skulle ske noget nyt i hans liv.

Der er ingen tvivl om, at jeg har udviklet mig meget som person af at gå på læreruddannelsen i Jelling.

– Jeg kan tydeligt huske den dag. Jeg sad og snakkede med min far. Pludselig kunne jeg mærke, at jeg skulle lave noget andet efter at have taget en landbrugsuddannelse og arbejdet som landmand i et par år, siger den nu 32-årige Kenneth Faber.

– Jeg boede i Jelling på det tidspunkt, og i forhold til det jeg drømte om, var læreruddannelsen i Jelling et oplagt valg. Det valg har jeg bestemt ikke fortrudt siden, siger Kenneth Faber.

Det er en kæmpe fornøjelse at være med til at flytte unge mennesker fagligt og socialt, siger Kenneth Faber, der er lærer på Vandel Efterskole.

Jeg glæder mig til arbejdet på skolen hver dag

Musikken har altid interesseret Kenneth Faber, og den passion får han i høj grad mulighed for at dyrke og dele ud af som musiklærer på Vandel Efterskole, hvor han været ansat i to år.

– Det er en kæmpe fornøjelse at være med til at flytte unge mennesker fagligt og socialt, og det er en stor glæde at møde på arbejde hver dag. Specielt når man har med musik at gøre, fordi det sætter nogle stemninger i gang, og gør noget ved ens humør. Det er med til at højne min arbejdsmoral.

– Jeg har altid kunnet mærke, at jeg har nogle kreative sider, som jeg har haft lyst til at give videre til andre. Den åbenhed, udadvendthed og mulighed lærerjobbet giver for at rykke andre fagligt og socialt er drivkraften for mig. Den manglede jeg i mit gamle erhverv, siger Kenneth Faber.

Læreruddannelsen har styrket min evne til at lede andre

I dag er han med til at sætte musicals op på efterskolen og har det naturligt med at lede andre både i den rolle og som musik-, samfundsfags- og engelsklærer. Men sådan har det ikke altid været for Kenneth Faber, der som barn var væsentligt mere indadvendt, end han er i dag.

– Jeg er blevet mere udadvendt og føler mig mere komfortabel med at lede andre, end da jeg var i mit tidligere erhverv. Der er ingen tvivl om, at jeg har udviklet mig meget som person af at gå på læreruddannelsen i Jelling, siger Kenneth Faber.

– Samtidig fik jeg mange musikalske oplevelser i Jelling. Linjefaget musik og min deltagelse i musicals lærte mig meget fagligt, og socialt var det fantastisk at være med til at lave cafeer og julekoncerter. Specielt musikmiljøet i Jelling vil jeg altid tænke på med stor glæde.Folkeskolelærer: Børnenes glæde gør mig glad i låget

Ditte Sommer bliver både glad og stolt, når hun deler sejre og livsbekræftende oplevelser med sine elever på Hedensted Skole.Du bliver meget personligt involveret som skolelærer

Lærerrollen handler også om at kunne involvere sig personligt, mener Knud-Erik Knudsen, der er lærer på en folkeskole.Heidi hjælper de voksne, der havde det svært i skolen

Heidi Gade Hyldgaard hjælper folk videre i uddannelse og arbejde og støtter dem til større selvhjulpenhed.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.