Læreruddannelsen

Ung lærer: Mit lærerjob er fuldstændig fantastisk

23 år, nyuddannet lærer og allerede i job. Det blev virkeligheden for Kasper Vinding, der fik fast job allerede inden han afsluttede sin læreruddannelse.

– Mit første halve år som lærer har været fuldstændig fantastisk, siger Kasper Vinding.

Allerede et halvt år før han afsluttede sin læreruddannelse, fik han fast job som lærer på Billund Skole.

– Jeg har allerede oplevet, hvordan mine elever er vokset personligt og fagligt i mit første halve år som lærer, siger Kasper Vinding.

– Jeg har set, hvordan jeg kan være med til at tænde den gnist, der stimulere eleverne fagligt og får dem til at fungere socialt og personligt.

– Nogle gange kan det være helt små ting, der gør en forskel. Det er fedt at mærke, at det kan lade sig gøre, siger Kasper Vinding.

Kasper Vinding, lærer

Kasper Vinding blev allerede fastansat på en folkeskole et halvt år før, han færdiggjorde sin uddannelse på Læreruddannelsen i Jelling.

Den alsidige arbejdsdag giver mig ekstra gnist

Interessen for idræt var det, der i første omgang fik Kasper Vinding til at drømme om at blive lærer.

Det er en drøm for mig, at jeg kan få lov at beskæftige mig med de fag, der virkelig interesserer mig.

– Jeg ville gerne arbejde med idræt og unge. Ikke kun på hobbyplan, som jeg har gjort som fodbold- og bordtennistræner. Derfor søgte jeg ind på læreruddannelsen. Det har forvandlet min hobby til mit arbejde, siger Kasper Vinding.

Ud over idræt underviser den nyuddannede lærer også i dansk, religion og historie.

– Det er en drøm for mig, at jeg kan få lov at beskæftige mig med de fag, der virkelig interesserer mig.

– Min arbejdsdag veksler mellem fokus på det boglige og kropslige. Det giver en alsidig arbejdsdag, og det medvirker til, at jeg kan holde gnisten, siger Kasper Vinding.

Lærerjobbet stiller store krav til dig som menneske

Kasper Vinding underviser både 3. og 6. klasse. Det er en udfordring, men det skaber også arbejdsglæde at undervise forskellige klassetrin, mener han.

– I idræt kan man godt lave de samme ting, men undervisningen skal skrues vidt forskelligt sammen afhængig af, hvilke elever man har.

– Du kan godt lave parkour for 3. og 6. klasse. Men det er vigtigt at være bevidst om, at eleverne ikke er lige fysisk udviklet, og at der er forskelle i måden børnene tænker på, og hvad de tør.

– Det stiller store krav til dig som menneske og underviser, at du hele tiden skal være skarp og analysere, hvilke elever du har. Men det er endnu en del af jobbet, der får mig til at bevare gnisten, siger Kasper Vinding.Lærer: Jeg vil give eleverne en barndom de husker med glæde

Poul Nielsen arbejder på en fynsk friskole. Han underviser i sine tre yndlingsfag og har gode muligheder for videreuddannelse.Folkeskolelærer: Børnenes glæde gør mig glad i låget

Ditte Sommer bliver både glad og stolt, når hun deler sejre og livsbekræftende oplevelser med sine elever på Hedensted Skole.Kenneth fulgte drømmen og sprudler som efterskolelærer

Kenneth Faber deler ud af sin viden og passion som musiklærer på Vandel Efterskole ved Billund.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.