Læreruddannelsen

Heidi hjælper de voksne, der havde det svært i skolen

Et studiejob hos AOF Midt blev springbrættet til Heidi Gade Hyldgaards job, hvor hun hjælper folk videre i uddannelse og arbejde og støtter dem til større selvhjulpenhed.

Selvom Heidi Gade Hyldgaard underviser voksne i matematik, kan hun i høj grad trække på sin læreruddannelse. De voksne, der kommer til hendes undervisning på AOF Midt Horsens-Hedensted, har nemlig det fællestræk, at de som børn ikke fik det fulde udbytte af skolegangen.

Der er 6 deltagere på hvert af mine hold, og jeg kan have kursister med 6 vidt forskellige niveauer.

– Mange af dem er unge, som af en eller anden grund ikke har fået afsluttet folkeskolen. De skal have en afklaring på, om de kan fortsætte med en uddannelse, siger Heidi Gade Hyldgaard, der underviser flere hold om ugen.

– Der er 6 deltagere på hvert af mine hold, og jeg kan have kursister med 6 vidt forskellige niveauer. Jeg har voksne kursister, som er på 2. klasseniveau i matematik. Jeg har også ordblinde, som er dygtige til matematik, men har mangler med det danskfaglige.

Det er et meget anderledes job, fordi vi samler folk op, som har brug for støtte til at komme videre, siger Heidi Gade Hyldgaard, der underviser hos AOF Midt.

Vi underviser, vejleder og laver socialt arbejde

Der er også meget socialt arbejde i mit job.

Heidi Gade Hyldgaard blev ansat hos AOF Midt, da hun blev færdig fra Læreruddannelsen i Jelling i 2012. Hun underviser i forløb for hhv. ordblinde og Forberedende Voksen Undervisning. De fem daglige lektioners undervisning er dog ikke det eneste, hun har ansvar for.

– Der er også meget socialt arbejde i mit job. Jeg hjælper med erhvervs- og uddannelsesvejledning. Vi er et skridt på vejen for kursisterne, og derfor handler mit arbejde også meget om samtale, siger Heidi Gade Hyldgaard.

– Vi har også meget fokus på at hjælpe kursisterne med at finde hjælpemidler, der gør det nemmere for dem at læse og skrive tekster. I timerne bruger vi meget tid på begrebsforståelse. Hvis de f.eks. ikke forstår, hvad rumfang er, så kan de ikke løse en opgave, hvor det indgår.

Det er fedt at være med til at rykke mennesker

Voksne har en anden tilgang. Man kan rykke dem rimelig hurtigt. Det er også fedt ved jobbet

Mens nogle kursister skal klædes på til at komme videre i uddannelsessystemet, bliver andre rustet til at klare hverdagsting, som at forstå en lønseddel eller en selvangivelse. Målet er at gøre kursisterne mere selvhjulpne, og det motiverer Heidi Gade Hyldgaard.

– Det er et meget anderledes job, fordi vi samler folk op, som har brug for støtte til at komme videre eller brug for hjælp til deres hverdag. Det er fedt, når de efter et par måneder f.eks. tør ringe til banken og spørge om ting, fordi de nu forstår, hvad banken skriver om i et brev.

– Det er et meget afvekslende job, fordi kursisterne er så forskellige.  Det er dejligt at have tid til at sidde med den enkelte og gennemgå de ting, de ikke har lært. Og så har voksne en anden tilgang. Man kan rykke dem rimelig hurtigt. Det er også fedt ved jobbet, siger Heidi Gade Hyldgaard.Tobias skaber et stærkt fundament for børns fremtid

Siden gymnasiet har han elsket historiens vingesus. Nu er Tobias Krogh Hedemann historielæreren, der får elever til at forstå fortiden, så de er klar til fremtiden.Camilla bruger idræt til at få det bedste frem i sine elever

Hun har dyrket gymnastik siden hun var 5 år. Nu er Camilla Louise Larsen idrætslærer. Selv når hendes elever øver tyske verber sørger hun for, de får pulsen op.Thomas skaber stærke fællesskaber via musikken

Som 5-årig fik Thomas Ohlsen sin første guitar. Nu er han musiklærer og dyrker stadig sin passion for musikken i sin fritid flere timer om dagen.Folkeskolelærer: Børnenes glæde gør mig glad i låget

Ditte Sommer bliver både glad og stolt, når hun deler sejre og livsbekræftende oplevelser med sine elever på Hedensted Skole.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.