Læreruddannelsen

Christian gør det cool at være klog

Siden teenage-tiden har Christian Storm Tholberg elsket at lave forsøg. Nu er han kemi- og fysiklærer og laver talentforløb for de dygtigste elever.

– Jeg vil gøre det sejt at være klog, siger Christian Storm Tholberg, der er lærer og talentvejleder på Erritsø Fællesskole.

Han laver bl.a. særligt tilrettelagte forløb for elever med talent indenfor naturvidenskabelige fag.

Det er vildt at se, hvor meget vi kan rykke de dygtigste elever med det her talentarbejde.
– Vi har for eksempel haft en matematik-camp, hvor udvalgte elever skulle bygge raketter og beregne, hvor langt de kunne flyve. Vi har også haft en science-camp på 3 dage, hvor de dygtigste elever fra de ældste klasser selv skulle bygge broer ud fra teoretiske oplæg, siger Christian Storm Tholberg.

– Det er vildt at se, hvor meget vi kan rykke de dygtigste elever med det her talentarbejde, hvor vi bryder med den vante undervisning. Det er virkelig med til at motivere eleverne, når de bliver udfordret ekstra på noget, de brænder for, siger han.

Christian Storm Tholberg er – ud over at være talentvejleder – en del af sin skoles science-linje, der er et tilbud til 7.-9. klasseelever, der er vilde med naturfag.

Det giver overskud at arbejde med sin hobby

Det giver overskud, at jeg nu som lærer får lov at undervise i noget, der også er min hobby.
Passionen for især fysik og kemi har Christian Storm Tholberg haft siden de tidlige teenageår. Og den rækker noget ud over det sædvanlige.

Hans 1-årige søn har en plakat af det periodiske system hængende på børneværelset. Den 7-årige niece fik selvfølgelig et kemisæt i julegave. Og så har han altid været vild med at lave forsøg.

– I gymnasiet lavede jeg rigtig mange forsøg i fritiden. Efter skole fik jeg tit låst op til fysik- og kemilokalet og fik adgang til at lave forsøg med forskellige materialer, kemikalier og reagensglas, siger Christian Storm Tholberg.

– Det giver overskud, at jeg nu som lærer får lov at undervise i noget, der også er min hobby. Både på jobbet og på hjemmefronten. Og så giver det mig en stor glæde at kunne give motivation og interesse for min passion videre til mine elever, siger han.

Christian Storm Torndahl finder ofte forsøg på sociale medier og prøver dem af sammen med sine elever.

Fritidsfornøjelser bliver en del af undervisningen

Nysgerrigheden og lysten til at lave fysik- og kemiforsøg fylder stadig meget hos læreren Christian Storm Tholberg.

Jeg bliver glad, når jeg via min passion kan motivere mine elever til at blive klogere på naturvidenskabelige fag.
– Ofte finder jeg inspiration i forsøg, jeg har set på Youtube eller Facebook i min fritid. Det gør jeg, fordi jeg ikke kan lade være, men også fordi jeg gerne vil være med til at inspirere mine elever til at være aktive, undersøgende og eksperimenterende, siger Christian Storm Tholberg.

– For de naturvidenskabelige fag handler jo for eksempel også om at forstå global opvarmning, hvordan man opfinder smartere energikilder og andre samfundsmæssige problematikker.

– Så derfor bliver jeg også glad, når jeg via min passion kan motivere mine elever til at blive klogere på de naturvidenskabelige fag og endda inspirere nogle af dem til at uddanne sig i den retning, siger han.Tobias skaber et stærkt fundament for børns fremtid

Siden gymnasiet har han elsket historiens vingesus. Nu er Tobias Krogh Hedemann historielæreren, der får elever til at forstå fortiden, så de er klar til fremtiden.Camilla bruger idræt til at få det bedste frem i sine elever

Hun har dyrket gymnastik siden hun var 5 år. Nu er Camilla Louise Larsen idrætslærer. Selv når hendes elever øver tyske verber sørger hun for, de får pulsen op.Thomas skaber stærke fællesskaber via musikken

Som 5-årig fik Thomas Ohlsen sin første guitar. Nu er han musiklærer og dyrker stadig sin passion for musikken i sin fritid flere timer om dagen.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.