Læreruddannelsen

Generelt om enkeltfag

Enkeltfagsstudiet er både for nuværende lærere og dig, der ikke har brug for en hel læreruddannelsen, men gerne vil have undervisningskompetence i et bestemt fag.

Målgrupper for enkeltfag

Hvis du læser enkeltfag og ikke er uddannet lærer, skal du have praktik på niveau II. Dette indebærer 6 uger med 37 timer ugentligt på en af vores faste praktikskoler med en efterfølgende eksamen. Der er mulighed for at søge dispensation, hvis du har længerevarende erfaring fra undervisning på grundskoleniveau.

Er du allerede uddannet lærer er enkeltfagsstudiet et tilbud til dig, som vil efteruddanne dig. F.eks. fordi du har behov for at supplere din nuværende uddannelse med et nyt undervisningsfag, eller fordi du ønsker at blive opkvalificeret.

Enkeltfagsstudiet henvender sig også til dig, der ikke har gennemført en læreruddannelse. Det kan f.eks. være, fordi du har behov for undervisningskompetence i et bestemt fag for at kunne undervise på højskole, aftenskole, teknisk skole eller lignende.

Du kan følge et eller flere fag

Som enkeltfagsstuderende læser du sammen med studerende på den ordinære læreruddannelse og meritlæreruddannelsen.

Du kan vælge at følge et eller flere fag.

Du skal være opmærksom på, at du ikke bliver folkeskolelærer ved at læse et enkelt fag. For at opnå generel undervisningskompetence skal du have en hel læreruddannelse eller meritlæreruddannelse.

Deltagerbetaling

Der er deltagerbetaling, når du er studerende på enkeltfagsstudiet – også hvis du tager uddannelsen som netstudium.

Priser og økonomi.

Læs enkeltfag i Odense eller Jelling

UCL udbyder både enkeltfag på læreruddannelsen i Odense og Jelling. Du kan læse mere om studiestederne i Odense og Jelling her på hjemmesiden.

Læreruddannelsen på Fyn.

Læreruddannelsen i Jelling.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.