Fysioterapeutuddannelsen

Praktikophold i Brasilien var både lære- og oplevelsesrigt

Liselotte Thrane og Carina Vistisen fik en både eksotisk og lærerig oplevelse, da de som fysioterapeutstuderende var på praktikophold i Brasilien i syv uger.

Der er meget mere end varme, sandstrande og livsglade mennesker at komme efter i Brasilien. Det oplevede to studerende fra Fysioterapeutuddannelsen i Odense, da de på sidste del af uddannelsen var i praktik i det sydamerikanske land i syv uger.

I hele perioden var Liselotte Thrane og Carina Vistisen tilknyttet en klinik i byen Villas do Atlântico i det nordøstlige Brasilien. Klinikkens indehaver Priscila Rochelle arbejder med den for danskere fremmede træningsform fysiopilates.

– Indblikket i Priscilas arbejde med fysiopilates var bare en af flere øjenåbnere for os. Herhjemme bruger man ofte kun det pilatesredskab, der hedder reformeren. Priscilla havde masser af redskaber, og det gav nogle helt andre træningsmuligheder, siger Carina Vistisen.

Ophold gav stor indsigt i fysioterapi på brasiliansk

Priscillas ekstraordinære fokus på patienterne var noget, de to danskere bed særligt mærke i, og de havde rigeligt tid til at suge til sig. De fik lov at observere og indimellem deltage i træning og behandling på klinikken fra kl. syv om morgenen og ofte til sent om aftenen.

Vi har oplevet en helt anden tilgang til patienter, og det tror jeg vil styrke mig, når jeg selv skal arbejde med patienter.

– Fysiopilates handler om styrke, stabilitet og stræk. Priscilla var god til at opfange, hvis en patient fik ondt af at lave en øvelse eller et stræk. Så fik hun dem for eksempel til at udføre strækket i en ny stilling, så de stadig fik fat i den rigtige muskel, siger Carina Vistisen.

– Når deltagerne skulle strække ud til sidst, gik Priscilla nogle gange rundt og gav patienterne lidt massage. Det er anderledes end i Danmark, men det gav bare en god oplevelse, at man lige blev rørt, inden man gik hjem, siger hun.

Nu reflekterer vi mere over fysioterapeutrollen

Praktikopholdet blev muligt, fordi de to danskere selv fandt et praktiksted i Brasilien. Det fandt de gennem en familie, som Carina Vistisen har boet hos i forbindelse med et tidligere udvekslingsophold.

– I modsætning til Carina kan jeg ikke portugisisk, så jeg mødte en del sprogbarriere. Alligevel har jeg lært meget. Jeg reflekterer mere over, hvad jeg kan gøre som fysioterapeut nu, fordi vi har oplevet en anden kultur og en anden måde at behandle på, siger Liselotte Thrane.

– Det giver meget både at prøve det på egen krop og se det blive ført ud i praksis og opleve, hvordan patienterne reagerer. Vi har oplevet en helt anden tilgang til patienter, og det tror jeg vil styrke mig, når jeg selv skal arbejde med patienter, siger Carina Vistisen.

Udlandsophold

Studerende på fysioterapeutuddannelsen kan tage på studie- og praktikophold i udlandet.

Vi har haft studerende i blandt andet Finland, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien, Kenya, Brasilien og USA.

Internationale muligheder.


Mette drømmer om at arbejde i Afrika efter praktikophold i Kenya

Efter et praktikophold i Kenya på ni uger drømmer fysioterapeutstuderende Mette Jørgensen om at arbejde i Afrika.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.