Fysioterapeutuddannelsen

Fysioterapeutstuderende får masser af sparring i praktikken

Alle fysioterapeutstuderende har en uddannet fysioterapeut som vejleder, når de er i praktik. Det er med til at udvikle dig, mener studerende Stinne Thrane Hansen.

– Det er overvældende og skræmmende, men også helt vildt fedt at få så meget ansvar i forhold til patienterne. Jeg synes, det er dejligt, at der er den tillid til studerende, siger Stinne Thrane Hansen, der læser på tredje år på Fysioterapeutuddannelsen i Odense.

For at de studerende kan levere optimalt, skal de kunne koble teori til praksis.

Efter fire kortere praktikforløb i blandt andet to kommuner og på OUH kom den foreløbig største udfordring på Rygcenter Middelfart. Her ventede 10 ugers praktik med en til to daglige konsultationer med patienter.

Ansvaret i Stinne Thrane Hansens femte praktik var større. Pludselig stod den 23-årige studerende for samtalen med patienten. Sammen med en uddannet fysioterapeut skulle hun også finde frem til den videre behandling af patienten. Hør hvordan Stinne oplever praktikken.

Studerende får vejledning inden mødet med patienter

Der er stort fokus på faglig sparring, når studerende fra Fysioterapeutuddannelsen i Odense er i praktik. På praktikstedet er de altid tilknyttet en vejleder, der er uddannet fysioterapeut. Det er en stor fordel, mener Irene Stegemejer, der er vejleder på Rygcenter Middelfart.

– Inden de studerende har en seance med en patient, snakker jeg altid med dem om, hvilke typer undersøgelser og behandlinger, de vil bruge og hvorfor. Det hjælper de studerende til bedre at kunne systematisere deres arbejde med patienten, siger Irene Stegemejer.

– For at de studerende kan levere optimalt, skal de kunne koble teori til praksis. Jeg kan hjælpe dem med at se og skabe en rød tråd gennem forløbet med patienten, siger vejlederen, og Stinne Thrane Hansen er enig.

Det er vigtigt for de studerende at få feedback

På Rygcenter Middelfart er Irene Stegemejer fast tilknyttet fire fysioterapeutstuderende. Hun vejleder de studerende før de har en patient. Under konsultationen supervisirer hun, og efterfølgende giver hun feedback.

– Under seancen kommer jeg ind efter 15 minutter. Den studerende fremlægger sin videre plan for seancen og fortsætter. Indimellem giver jeg den studerende sparring under seancen, siger Irene Stegemejer.

– I feedbacken tager vi udgangspunkt i det, den studerende har brug for at snakke om. Det kan være, at en øvelse eller kommunikationen ikke har fungeret. De studerende har oftest fokus på processen, og hvordan de kan lære af seancen, siger vejlederen.

Følg med før, under og efter studerende Stinne Thrane Hansen har en patient til konsultation.

Praktik på fysioterapeutuddannelsen

På fysioterapeutuddannelsen kommer du allerede i din første praktik på 1. semester.

Du kommer i alt i praktik i 7 måneder i løbet af uddannelsen.

Fysioterapeutstuderende kommer typisk i praktik følgende steder:

  • kommuner, fx genoptræningscentre og børneområdet
  • hospitaler/sygehuse, herunder psykiatri
  • specialiseret genoptræning, herunder reumatologisk og neurologisk genoptræning
  • klinikker for fysioterapi.
Praktik


Fysioterapeutstuderende får masser af sparring i praktikken

Alle fysioterapeutstuderende har en uddannet fysioterapeut som vejleder, når de er praktik.Mette drømmer om at arbejde i Afrika efter praktikophold i Kenya

Efter et praktikophold i Kenya på ni uger drømmer fysioterapeutstuderende Mette Jørgensen om at arbejde i Afrika.Praktikophold i Brasilien var både lære- og oplevelsesrigt

Liselotte Thrane og Carina Vistisen har været på et eksotisk og lærerigt praktikophold i Brasilien.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.