Ergoterapeutuddannelsen

Trine sikrer arbejdsmiljøet på Fyns største arbejdsplads

Trine Petterson arbejder som arbejdsmiljøkonsulent på Odense Universitetshospital. Her underviser ergoterapeuten blandt andet medarbejderne i, hvordan de undgår arbejdsskader.

– Mit job som ergoterapeut på Odense Universitetshospital handler om rigtig meget andet end at indstille medarbejdernes kontorstole, siger ergoterapeut Trine Petterson, der arbejder på OUH i afdelingen for sikkerhed og arbejdsmiljø.

Der vil komme mere fokus på at skabe trivsel og interaktion mellem mennesker. Det er noget af det, vi ergoterapeuter er gode til og har med fra vores uddannelse.

Hun er for eksempel med til at slå stregerne på papiret, inden det nye store universitetshospital bliver bygget i Odense i 2021. Men først og fremmest bruger hun som arbejdsmiljøkonsulent sin baggrund til at sikre, at de mange tusinde medarbejdere på OUH ikke får arbejdsskader.

– Jeg arbejder mest med det ergonomiske og fysiske arbejdsmiljø, og mit hovedfokus er at forebygge arbejdsskader. Derfor handler mit job rigtig meget om kommunikation og om at komme ud og formidle et budskab, siger Trine Petterson.

Trine ændrer dårlige vaner hos sygehusets personale

Trine Petterson rådgiver OUHs medarbejdere om, hvordan de får et bedre arbejdsmiljø og undgår skader på arbejdet. Hun underviser for eksempel sygeplejerskestuderende og radiografer i, hvordan man flytter rundt på patienter uden at få vrid i ryggen eller andre skader, og medarbejderne på hospitalets centrallager har også fået gode råd om løft af tunge kasser.

– Jeg gav dem en introduktion til, hvordan de løftede de tunge kasser uden at blive skadet. Jeg tog simpelthen en rygsøjle med derover for at forklare dem, hvad man skal passe på, når man laver tunge løft. Det fik min viden omkring krop og løfteteknik ned på et konkret niveau og koblet på deres hverdag, siger Trine Petterson.

– Det er forebyggende, og det handler om at påvirke og ændre nogle vaner, så folk laver om på nogle uheldige arbejdsprocesser. Hvis en kollega på OUH har fået en skade eller har ondt et sted, så går jeg ud og ser på, hvordan vi kan få dem tilbage på arbejde igen, og hvordan vi kan undgå, at generne ved arbejdet fortsætter.

Ergoterapeuter går en positiv fremtid i møde

Trine Petterson forventer en positiv fremtid for ergoterapeuter, idet hun tror arbejdspladserne vil øge fokus på sundhedsfremme.

– Det kan for eksempel handle om, hvordan vi sikrer, at vi også kan få lavet noget motion eller få god kost i arbejdstiden. Jeg tror også, at jeg på sigt vil komme til at arbejde lidt mere med, hvordan vi har det med hinanden, når vi går på arbejde.

– Der vil komme mere fokus på at skabe trivsel og interaktion mellem mennesker. Det er noget af det, vi ergoterapeuter er gode til og har med fra vores uddannelse. Vi er pissegode til at indgå i det tværfaglige og til at indgå i processer med andre mennesker, siger Trine Petterson.Det er fedt at arbejde med de unges livsgnist

Gerda Bach hjælper unge med en sindslidelse til at realisere deres drømmeuddannelse eller -job.Man skal lære sig selv at tænke anderledes

Susanne Sund Koch arbejder i et aktivitetshus. Hun hjælper borgere med psykiske lidelser til at få mere livskvalitet.Det betyder meget at kunne ændre børns muligheder

Helle Grøndahl har sit eget firma, hvor hun blandt andet hjælper familier med handikappede børn til at få en bedre hverdag.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.