Ergoterapeutuddannelsen

Praktikken har lært mig at omsætte teori i praksis

På ergoterapeutuddannelsen har du 5 praktikperioder. Det sikrer, at du kommer bredt omkring i faget, mener Pia Johansen, der er uddannet fra uddannelsen i Odense..

– Praktikken har lært mig at omsætte teori i praksis. På den måde har praktikken været med til at gøre mig til en ergoterapeut med tro på egne evner, siger Pia Johansen, der nu er uddannet ergoterapeut.

De fem praktikperioder betyder, at jeg er kommet bredt omkring i faget.

Ergoterapeutuddannelsen byder på syv måneders praktik fordelt på fem forløb. Pia Johansen har i sin praktik arbejdet med børn på specialskole, voksne i psykiatrien samt genoptræning og rehabilitering på sygehus og i kommune.

– De fem praktikperioder betyder, at jeg er kommet bredt omkring i faget. Erfaringerne fra praktikkerne har givet mig viden om de mange ergoterapeutiske arbejdsområder og ressourcer som faget byder på, siger Pia Johansen.

Du får ansvar og følger uddannede ergoterapeuter

I sit sidste praktikforløb var Pia Johansen på Odense Universitetshospital. På Geriatrisk Afdeling arbejdede hun med rehabilitering.

– Jeg støttede ældre patienter i at genvinde funktionsevnen. Jeg trænede dagligdagsaktiviteter og havde samtaler med dem. Derudover observerede jeg, om patienterne kunne klare daglige rutineopgaver for at vurdere, om de havde behov for støtte, pleje eller hjælpemidler ved udskrivelsen.

– Samtidig gav observationerne koblet til patienternes egne udsagn et grundlag for at vurdere, om der eventuelt var tale om demens.

– Praktikken gav mig også mulighed for at følge uddannede ergoterapeuter på OUH. Det var spændende. Ikke mindst fordi det gav indsigt i, hvor udpræget det tværfaglige samarbejde med f.eks. læger, sygeplejersker og fysioterapeuter er på et sygehus, siger Pia Johansen.

Din professionelle rolle bliver udviklet i praktikken

Ergoterapeutuddannelsens vekslen mellem praktik og skoleophold er en stor styrke, mener Pia Johansen, der føler, at hver praktik gav nye input.

– Praktikforløbet i psykiatrien var der, hvor min professionelle rolle blev allermest trænet. Jeg vidste aldrig, hvad der mødte mig. I den praktik lærte jeg rigtig meget at reflektere i nuet og være omstillingsparat.

– Patienterne, der var indlagt, havde svært ved at klare almindelige hverdagsaktiviteter som at lave mad eller købe ind. Så jeg planlagde aktiviteterne med patienterne og fungerede som støtteperson, samtidig med at jeg observerede på, hvordan de klarede indkøb og madlavning.

– Observationerne gav et grundlag for at vurdere, hvor patienterne var i deres sygdomsforløb, og i hvilket omfang de kunne klare sig selv, siger Pia Johansen.

Praktik på ergoterapeutuddannelsen

Allerede på 1. semester kommer du i din første praktik og får mulighed for at prøve ergoterapeutfaget af i praksis.

Du har 5 praktikforløb i løbet af uddannelsen, og du er sikret praktikplads.

Praktik.Ergoterapeutstuderende kommer hurtigt ud og gør en forskel

Ergoterapeutstuderende kommer hurtigt ud og gør en forskel. Mød fire ergoterapeutstuderende i praktik.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.