Ergoterapeutuddannelsen

Det er fedt at arbejde med de unges livsgnist

Gerda Bach bruger sin baggrund som ergoterapeut til at hjælpe unge med en sindslidelse til at realisere deres drømmeuddannelse eller -job.

– Det allerbedste ved være ergoterapeut er, at man er inde der, hvor der er drive ved det enkelte menneske. Man er inde og arbejde med deres motivation og deres livsgnist. Det synes jeg er fedt, siger Gerda Bach.

Det handler rigtig meget om at se, hvad det er for en sammenhæng, vi kan være med til at etablere omkring den unge.

Hun er ergoterapeut og arbejder i et tilbud i Odense Kommune, der hedder Ung i job og uddannelse. Her hjælper hun unge med sindslidelser med at finde ud af, hvilket job eller uddannelse de gerne vil i gang med, og hun hjælper dem også praktisk med at prøve at realisere drømmene.

– Når man er ung og har en sindslidelse, så lever man med en sårbarhed i sit liv. Men man kan sagtens komme videre. Det er der min ergoterapeutfaglighed kommer i spil, siger Gerda Bach.

I nedenstående video kan du få et indblik i, hvordan Gerda Bach hjælper Danny, der har været udenfor arbejdsmarkedet i fem år.

Vi kan hjælpe sindslidende til et godt arbejdsliv

I Gerda Bachs arbejde med de unge er hun meget fokuseret på ressourcer og begrænsninger. Både hos den unge selv og i det samfund, den unge er en del af.

– Det handler rigtig meget om at se, hvad det er for en sammenhæng, vi kan være med til at etablere omkring den unge. Jeg synes det er enormt spændende at navigere i det komplekse felt ude i samfundslivet med den unge, der har en sårbarhed. Det er det, fordi jeg ved, at det kan lykkes at få et godt samspil, så den unge kan vokse og blomstre og trives.

– Der kan lægges en masse støtte ind. Både fra os, men også fra arbejdspladsen eller fra uddannelsesstedet, så det kan komme til fungere. For en ung med en sindslidelse kan sagtens tage en uddannelse eller få sig et godt arbejdsliv, siger Gerda Bach.

Jeg er konsulent og sparringspartner for de unge

Gerda Bach bruger sin baggrund som ergoterapeut til at sætte sig ind i de unges situation, og baggrunden bliver også brugt til at være konsulent og sparringspartner for den sindslidende, der er på jagt efter et arbejde eller en uddannelse.

– Jeg glæder mig til at udvikle det her område endnu mere, for det er også et stykke udviklingsarbejde i forhold til, hvordan vi i psykiatrien kan komme meget mere ud i samfundet med de unge.

– Vi skal i den psykiatriske ergoterapi undgå at skabe et parallelsamfund for unge med en sindslidelse. Vi skal have fokus på at give dem en ungeidentitet, hvor de får mulighed for at leve et liv ude på arbejdspladsen eller uddannelsen, hvor de kan være tilfredse med det, de laver, siger Gerda Bach.Man skal lære sig selv at tænke anderledes

Susanne Sund Koch arbejder i et aktivitetshus. Hun hjælper borgere med psykiske lidelser til at få mere livskvalitet.Trine sikrer arbejdsmiljøet på Fyns største arbejdsplads

Trine Petterson er arbejdsmiljøkonsulent på OUH. Hun underviser personalet i at undgå arbejdsskader.Det betyder meget at kunne ændre børns muligheder

Helle Grøndahl har sit eget firma, hvor hun blandt andet hjælper familier med handikappede børn til at få en bedre hverdag.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.