Bioanalytikeruddannelsen

Trine overvejer både job i det private og offentlige

Trine Lyberth Christensen er sikker på, at hun vil søge job på en mikrobiologisk afdeling, men hun ser også mange andre spændende jobmuligheder som bioanalytiker.

Bioanalytikeruddannelsen byder på meget praktik vidt forskellige steder, og de mange erfaringer med mulige karriereveje har tændt flere drømme hos Trine Lyberth Christensen, der studerer på Bioanalytikeruddannelsen i Odense.

– Jeg er sikker på, at jeg vil søge job på en mikrobiologisk afdeling, siger Trine Lyberth Christensen.

– Jeg prøvede at arbejde på sådan en afdeling i forbindelse med en praktik i begyndelsen af uddannelsen, og det var spændende, siger den 27-årige bioanalytikerstuderende.

Trine Lyberth Christensen synes, det kunne være spændende at arbejde med produktudvikling.

 Jeg overvejer at søge job hos Novo Nordisk

De fleste bioanalytikere arbejder på laboratorier inden for sundhedsvæsnet, hvor de analyserer forskellige prøver fra patienter. Biotekindustrien er dog bare en af de andre karrieremuligheder, uddannelsen kan føre frem til, og den er Trine Lyberth Christensen åben over for.

– Jeg overvejer at søge job i det private. For eksempel hos Novo Nordisk eller Dako. Det kunne være spændende at være med til at kvalitetskontrollere og udvikle produkter, siger den 27-årige studerende fra Bioanalytikeruddannelsen i Odense.

– Lige nu er det lige sandsynligt, at jeg kommer til at arbejde i det private som det offentlige, tilføjer hun.

Vi arbejder med mennesker på mange niveauer

Gennem praktiktiden har Trine Lyberth Christensen oplevet, at bioanalytikeruddannelsen både kan føre til en karriere med meget patientkontakt og job i laboratorier.

– Jeg har ikke helt gjort op med mig selv, hvad jeg har mest lyst til. Men for mig er det vigtigt at holde fast i, at alle job som bioanalytiker har noget med mennesker at gøre. Det er bare på mange forskellige niveauer, siger hun.

– Det er vigtigt at huske, at selvom man ikke selv har direkte kontakt med patienten, er der et menneske bag prøven, siger Trine Lyberth Christensen, der er færdiguddannet om et år.Martin drømmer om at arbejde i forskerverdenen

Martin Rudbech Krumborg afsluttede sin bioanalytiker-uddannelse med at deltage i et forskningsprojekt på OUH.

Mit liv som bioanalytiker

Charlotte B. Olsen har været vidt omkring som bioanalytiker. Hun har arbejdet i Afrika, på sygehus i Danmark og som underviser.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.