Administrationsbachelor

Praktikken har åbnet Jimmys øjne for en spændende karrierevej

Et praktikophold i Vejle Kommune har overbevist Jimmy Bartelsen om, at han vil arbejde inden for det offentlige, når han er færdig med sin administrationsbacheloruddannelse.

– Jeg synes, det er spændende at arbejde inden for det offentlige, fordi det er så komplekst, siger Jimmy Bartelsen, der gennem sin administrationsbacheloruddannelse har specialiseret sig inden for økonomi.

Jimmy Bartelsen var i praktik i Vejle Kommunes regnskabsafdeling. Og det åbnede øjnene for, at man sådan et sted arbejder med meget andet end tal.

– Arbejdet handler også rigtig meget om kommunikation med andre afdelinger, jura og andre ting, som spiller sammen. Den kompleksitet gør bare opgaverne mere udfordrende, siger den 33-årige studerende.

Praktikopholdet har udviklet Jimmy Bartelsen både fagligt og personligt. Og så har praktikken givet indsigt i, at uddannelsen kan åbne flere døre, end han troede, fortæller han i nedenstående video.

Jimmy var med til at sætte MobilePay på dagsordenen

En af de største opgaver Jimmy Bartelsen havde i praktikken var, da han fik en væsentlig rolle i et pilotprojekt med fokus på at indføre MobilePay i Vejle Kommune.

Det har været lærerigt både at arbejde med driftsopgaver, projektstyring og effektivisering af arbejdsprocesser.

– Vi var 10 medarbejdere fra flere forskellige afdelinger, der arbejdede med, hvor og hvordan vi kunne indføre Mobile Pay i kommunen. I pilotprojektet blev det afprøvet på enkelte skoler, i friluftsbadet og på kommunale genbrugspladser.

– Jeg var indblandet på lige fod med de andre. Jeg fik endda lov til sammen med 2 andre at deltage i møder med Kolding Kommune, som er længere fremme med indførelsen af MobilePay, siger Jimmy Bartelsen.

– Det var rigtig spændende at være med i sådan et pilotprojekt. Både fordi det gav en indsigt i styrken ved at samarbejde på tværs af afdelinger, og fordi jeg qua min uddannelsesbaggrund kunne komme med relevante input. For eksempel om juridiske problemstillinger, siger Jimmy Bartelsen.

Jeg er blevet klogere på kravene til mig som medarbejder

Opgaverne har været mange og alsidige i Jimmy Bartelsens praktiktid i Vejle Kommunes regnskabsafdeling. Lige fra bogføring og budgetopfølgning til at komme med forslag til, hvordan regnskabsafdelingens årsrapport kan digitaliseres, så den er lettere tilgængelig for kommunens medarbejdere.

– Det har været lærerigt både at arbejde med driftsopgaver, projektstyring og effektivisering af arbejdsprocesser. Samtidig er jeg er også blevet klogere på, hvad det kræver at arbejde i en stor organisation som en kommune.

– Man kan ikke bare sidde centralt og hive noget ned over hovedet på folk. Der er stor forskel på, om man sidder i en økonomiafdeling, hvor der er meget fokus på tal, eller i en HR-afdeling, hvor der er mere fokus på bløde værdier.

– Det skal man hele tiden være opmærksom på for at få det til at fungere, siger Jimmy Bartelsen.

Praktik på administrationsbachelor-uddannelsen

Der er én praktikperiode på administrationsbachelor-uddannelsen.

Praktikken er på 5 måneder.

Praktik


Joan vil hjælpe unge med at finde den rigtige uddannelse

Jeg vil rigtig gerne være uddannelsesvejleder, siger Joan Hyldeberg Skovshoved efter et praktikforløb hos Studievalg Fyn.Per afslører svindlere og Mari skaber bedre arbejdsmiljø

Per Håskjold og Mari Kopp har været i praktik hos hhv. SKAT og HF & VUC Fyn. Det var både udfordrende og lærerigt.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.