Administrationsbachelor

Joan vil hjælpe unge med at finde den rigtige uddannelse

Jeg vil rigtig gerne være uddannelsesvejleder og gøre en forskel for unge mennesker, siger Joan Hyldeberg Skovshoved efter et succesfuldt praktikforløb som studievejleder.

– Jeg drømmer om at blive en rigtig god vejleder, som kan åbne unge menneskers øjne for, hvad de kan bruge deres liv på, siger Joan Hyldeberg Skovshoved, studerende på Administrationsbacheloruddannelsen i Odense.

I løbet af uddannelsen har hun specialiseret sig inden for uddannelsesvejledning. Praktikken som studievejleder hos Studievalg Fyn har givet endnu mere mod på at forfølge drømmen om at blive uddannelsesvejleder.

I løbet af de 4 måneder har hun fået lov til på egen hånd at vejlede unge om deres uddannelsesvalg hos Studievalg Fyns vejledningscenter i Odense. Hun har også været med ude på en håndfuld gymnasier. Her har hun vejledt unge og bl.a  også holdt oplæg om uddannelsesvalg foran flere klasser gymnasieelever.

Hør hvordan praktiktiden har rustet Joan Hyldeberg Skovshoved til i fremtiden at arbejde med uddannelsesvejledning.

Jeg har fået meget ansvar i min praktiktid

Det er meget givende, når man kan mærke, at man kan hjælpe folk videre i forhold til at tage en vigtig beslutning for deres liv.

– Jeg har fået lov til at gøre meget på egen hånd i min praktiktid. I starten kiggede jeg over skuldrene på mine kolleger. Efterhånden fik jeg mere og mere ansvar, og til sidst fik jeg lov til på egen hånd at vejlede unge mennesker om deres uddannelsesvalg, siger Joan Hyldeberg Skovshoved.

– Som vejleder mødte jeg mange forskellige mennesker. Lige fra dem, der ville være kok, fordi de havde set et program i fjernsynet til dem, der var afklaret om, at de skulle være jurist eller læge.

– Der har også været andre, som ikke anede, hvad de skulle efter sommerferien. Det er en stor udfordring at vejlede folk, der møder op uden planer eller drømme, siger Joan Hyldeberg Skovshoved.

– Men det er samtidig også meget givende, når man kan mærke, at man kan hjælpe folk videre i forhold til at tage en vigtig beslutning for deres liv.

Uddannelsen klæder mig på til at forfølge en karrieredrøm

Praktikken har givet et godt indtryk af, hvad det kræver, hvis man som uddannelsesvejleder skal kunne hjælpe unge med afgørende valg i livet.

– Det kræver både menneskelige og faglige kompetencer. Du skal både kunne rådgive i forhold til valg af uddannelse og vejlede i forhold til for eksempel, hvilke optagelseskriterier der gælder for en bestemt uddannelse.

– Det stiller også store krav til dig, at du både skal kunne vejle unge gymnasieelever og folk, der ikke har været i uddannelsessystemet i 10 år, siger Joan Hyldeberg Skovshoved, der føler administrationsbacheloruddannelsen har klædt hende godt på til at forfølge en karrierevej som uddannelsesvejleder.

– Når jeg er færdig med min uddannelse kunne jeg godt tænke mig at arbejde med vejledning på et gymnasie eller en ungdomsuddannelse, siger den 26-årige studerende, som har et halvt år tilbage af sin uddannelse.

Praktik på administrationsbachelor-uddannelsen

Der er én praktikperiode på administrationsbachelor-uddannelsen.

Praktikken er på 5 måneder.

Praktik


Praktikken har åbnet Jimmys øjne for en spændende karrierevej

Et praktikophold i Vejle Kommune har overbevist Jimmy Bartelsen om, at han vil arbejde inden for det offentlige.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.