Administrationsbachelor

Cecilie hjælper sårbare unge videre i uddannelsessystemet

Cecilie Gynild er projektkoordinator i projektet ”Unge i Centrum”. Hun rådgiver sårbare unge, så de kan lykkes med at få en uddannelse på 8.-10. klasses niveau.

– Det er spændende at arbejde med sårbare, unge mennesker. Man kommer meget tættere på, end hvis man arbejder med nogen, som i højere grad kan klare sig selv, siger Cecilie Gynild.

Det er dejligt at mærke, når det lykkes, og de unge efterfølgende kommer og siger, de er glade for, at vi kunne hjælpe dem.

Hun er uddannet administrationsbachelor og er projektkoordinator hos uddannelsesinstitutionen IBC’s projekt ”Unge i centrum”. Via projektet kan unge opkvalificere sine faglige evner til 8.-10. klasses niveau.

– Vi sørger for uddannelsestilbud til unge, som har det svært i det ordinære uddannelsessystem, siger Cecilie Gynild.

– Det er unge, som har brug for et ekstra skub videre. Det kan være, fordi de har en diagnose, har problemer med stoffer eller kriminalitet, eller at de på anden måde er udsatte eller sårbare, siger hun.

Vejleder de unge om SU og valg af fag

Vejledning og rådgivning af de unge om alt fra SU til, hvilke fag de bør vælge, fylder meget hos den 37-årige projektkoordinator.

– Jeg prioriterer rigtig meget at hjælpe dem i forhold til SU, fordi den er deres eksistensgrundlag. De unge, vi hjælper, har ofte ikke et netværk til at hjælpe med den slags ting, sige Cecilie Gynild.

– Jeg hjælper med alt fra at oprette E-boks til at ringe til SKAT, fordi mange af dem har det svært med at kontakte en offentlig myndighed som SKAT.

– Jeg har også samtaler med de unge om, hvilke fag de har behov for. Vi fokuserer på, hvad de skal bruge fagene til. Er drømmen at blive mekaniker, er det f.eks. en god idé at tage tysk. Når vi har fundet ud af, hvilke fag de ønsker, hjælper jeg dem med at blive tilmeldt vores hold.

– Alle de unge får testet deres faglige niveau, inden jeg har samtaler med dem, forklarer Cecilie Gynild.

Det giver arbejdsglæde at se de unge udvikle sig

Succesoplevelserne med de unge giver arbejdsglæde hos Cecilie Gynild, der har været projektkoordinator hos ”Ung i Centrum” i Fredericia og Vejen siden foråret 2014.

– Jeg kan godt lide, når jeg ser, at folk udvikler sig. Det er spændende at se, når de unge rykker sig og tager mere ansvar.

– Det opvejer, at der indimellem er ting, der ikke går som ønsket, siger Cecilie Gynild, der i sit job især trækker på den viden, hun fik om vejledning, jura og kommunikation på administrationsbacheloruddannelsen.

– En del af de unge har haft dårlige erfaringer med det offentlige. Derfor er det vigtigt at kunne læse deres signaler og kunne spørge ind, så de åbner sig. Det er dejligt at mærke, når det lykkes, og de unge efterfølgende kommer og siger, de er glade for, at vi kunne hjælpe dem.

Karrieremuligheder som administrationsbachelor

Administrationsbachelorer arbejder typisk hos:

  • Kommuner
  • Stat og ministerier
  • Regioner
  • Organisationer
  • Private virksomheder

Videreuddannelsesmulighederne er også gode som administrationsbachelor.

Jobmuligheder som administrationsbachelor.

Videreuddannelsesmuligheder.Michael arbejder med HR hos en af Danmarks bedste arbejdspladser

Michael Lindgaard Hedemann er HR-konsulent for en sparekasse, der 3 gange er kåret til Danmarks bedste arbejdsplads.Ninna er HR-konsulent hos verdens største rekrutteringsfirma

Stort set hver dag får Ninna Hedegaard mennesker i arbejde. Hun rekrutterer de dygtigste medarbejdere til vidt forskellige virksomheder.Mads er ekspert i at skaffe jobs

Mads Christensen hjælper virksomheder med at finde relevant efteruddannelse til medarbejderne og får samtidig ledige i job.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.