28. september 2017 af Carsten Pico

UCL-underviser i top 5 ved international konkurrence

Birgitte Wraae fra Administrationsbacheloruddannelsen i Odense var med i opløbet om sejren, da hun i Paris deltog i en finale om en international underviserpris.

Konkurrencen var hård og fra hele verden, da Birgitte Wraae i sidste uge deltog i finalen International Teaching Innovation and Entrepreneurship Excellence Awards i Paris.

Dommerne var især begejstrede over, at jeg med mit forløb introducerer entreprenørskab i en ikke-business ramme.

– Jeg fik at vide bagefter, at dommerne havde mig i deres top 5. Det er lidt vildt. For jeg var oppe imod nogle store projekter, hvor underviserne har haft rigtigt mange studerende igennem deres forløb, siger Birgitte Wraae, der er underviser på Administrationsbacheloruddannelsen i Odense.

– Top 3 kom fra USA, Rusland og Malaysia. Vinderen vandt på et entreprenørielt projekt, hvor hans studerende i et af de mest fattige områder i Malaysia udvikler deres personlige læring og potentiale ved at deltage i et produktudviklingsforløb i forbindelse med undervisningen. Det kan være svært at hamle op med, siger hun.

Ved finalen skulle Birgitte Wraae og de øvrige 9 finalister holde et oplæg på 20 minutter om et undervisningsforløb, de har lavet.

Dommerne var begejstrede for Birgittes bidrag

Mit resultat er en anerkendelse af, at man kan undervise i entreprenørskab på en professionshøjskole.

Birgitte Wraae havde kvalificeret sig til finalen i Paris med et undervisningsforløb om innovation og entreprenørskab, hun kører på Administrationsbacheloruddannelsen i Odense.

I forløbet får de studerende redskaber til at arbejde innovativt og kreativt. De lærer også, hvordan man sikrer, at en idé skaber værdi for borgere, virksomheder og den offentlige sektor.

– Dommerne var især begejstrede over, at jeg med mit forløb introducerer entreprenørskab i en ikke-business ramme, siger Birgitte Wraae.

– Mit resultat er en anerkendelse af, at man kan undervise i entreprenørskab på en professionshøjskole. Der er behov for, at vi uddanner medarbejdere, der tør være forundrede og tør deltage i at udvikle noget, som er anderledes. Samtidig er det et skulderklap til min didaktiske tilgang til faget.

– Efter finalen snakkede jeg med undervisere fra USA, Australien og en fra Colombia, der gerne ville holde kontakt. Det bekræfter mig i, at vi gør det rigtige, siger Birgitte Wraae.

Birgitte vandt pris for bedste poster

Det er en anerkendelse af, at det er et spændende projekt, vi har gang i.

En sejr i en af de forskningsrelaterede konkurrencer blev det endda også til for Birgitte Wraae. På finalearrangementets andendag konkurrerede 20 grupper af undervisere og forskere på, hvem der havde lavet den bedste akademiske poster om et forskningsprojekt.

– Min finske kollega Christa Tigerstedt og jeg laver et forskningsprojekt, hvor vi arbejder med selvreflektion over egen entreprenørielle udvikling og læring hos studerende fra business og non-business uddannelser, siger Birgitte Wraae.

– Jeg tror, vi vandt, fordi vores poster var lidt anderledes med mange illustrationer. Men jeg tænker også, at det er en anerkendelse af, at det er et spændende projekt, vi har gang i.

– Jeg ville selvfølgelig gerne have vundet underviserprisen. Men alt i alt har dagene i Paris virkelig været en god oplevelse, siger Birgitte Wraae.

Det var denne poster, der sikrede Birgitte Wraae og hendes finske kollega Christa Tigerstedt (Åbo Akademi University/Arcada UAS) sejren i en konkurrence om bedste akademiske poster.

Se posteren i PDF-format.

Fakta om Birgitte Wraae

Lektor hos Administrationsbachelor-uddannelsen i Odense.

Ph.d.-studerende hos Technische Universität Berlin, Chair of Entrepreneurship and Innovation Management.

I ph.d.-projektet forsker hun i relationen mellem studerende og undervisere i forhold til undervisning i entreprenørskab.

Uddannet cand. oecon fra Syddansk Universitet.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.