30. maj 2018 af Carsten Pico

UCL-studerende kæmper om førstepræmie på 50.000 kr.

4 UCL-studerende har fået en idé, der er så god, at de har kvalificeret sig til finalen i DM i Entreprenørskab. 20 grupper kæmper om en førstepræmie på 20.000 kr.

Ambitionen er at brede det ud i Danmark og herefter i Skandinavien og Tyskland.

Svendborg Sygehus har allerede afprøvet 4 idérige UCL-studerendes produkt, der skal gøre det nemmere at fiksere traumepatienter.

Tilbagemeldingerne har været positive, og det giver de 4 studerende blod på tanden.

– Ambitionen er at brede det ud til traumecentre, ambulancetjenester og rederier i Danmark og herefter i Skandinavien og Tyskland, siger Christina Kofod, der er studerende på Ergoterapeutuddannelsen i Odense.

Hun og 3 andre studerende har det seneste års tid arbejdet på produktet Trapu. Det er en pude til fiksering af traumepatienter, der har brug for at blive lejret på spineboard efter fx et biluheld eller et rideuheld, hvor der er risiko for brud på nakke eller ryg.

Ideen er så god, at de 4 UCL-studerende torsdag den 31. maj deltager i finalen ved DM i Entreprenørskab, hvor hovedpræmien er 50.000 kr.

Lærke Hansen, Sigrid Amdi, Christina Schwennesen og Christina Kofod skal bl.a. pitche deres idé foran 200 mennesker ved DM i Entreprenørskab.

Studerendes idé hjælper traumepatienter og personale

Vores produkt kan både styrke komfort og sikkerhed for patienten og mindske arbejdstiden for personalet på ulykkesstedet.

Gruppen af studerende fra ergoterapeut-, bioanalytiker- og fysioterapeutuddannelsen har de seneste måneder været ihærdige med at finde potentielle kunder til deres produkt.

De har kontaktet Odense Universitetshospital, ambulanceselskabet Ambulance Syd og ES-vagt, der laver redningsopgaver på havet. Alle potentielle aftagere af fikseringspuden.

– I dag bruger man tæpper til at fiksere traumepatienter på ulykkesstedet. Det tager væsentligt længere tid sammenlignet med, hvis man bruger vores puder, siger Sigrid Amdi, studerende på Ergoterapeutuddannelsen i Odense.

– Tæpperne skal rulles sammen, før de kan støtte patienter. Hvis tæpperne ikke rulles godt nok sammen, er der risiko for, de ikke støtter patienten sikkert. Det er kritisk, når vedkommende kan have et brud på nakke eller ryg. Så vores produkt kan både styrke komfort og sikkerhed for patienten og mindske arbejdstiden for personalet på ulykkesstedet, siger hun.

Gruppen har haft succes ved flere konkurrencer

Det er fedt at nå så langt med noget, der startede som et 3 ugers projekt.

Ideen til Trapu fik de 4 studerende under uddannelsesforløbet Innovation på Tværs i efteråret. Her stillede akutmodtagelsesafdelingen på Svendborg Sygehus opgaven at finde en ny løsning til bedre lejring af traumepatienter.

Siden har gruppen deltaget i flere konkurrencer med deres idé. Senest vandt de en regional konkurrence, som sikrede adgang til DM i Entreprenørskab.

– Det er fedt at nå så langt med noget, der startede som et 3 ugers projekt, siger Lærke Hansen, studerende på Fysioterapeutuddannelsen i Odense.

– Det giver selvtillid og har betydet, vi ikke har været bange for at gribe røret og kontakte direktører. Undervejs har vi mødt innovationskonsultenter, der har kunnet hjælpe os videre, og ved at være med i DM-finalen får vi formentlig endnu flere spændende kontakter, siger hun.

Hvis UCL-gruppen viden DM i Entreprenørskab går de videre til EM i Entreprenørskab i Estland.

×
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
Hvorfor fusionerer vi?
Der opstår konstant nye muligheder og dilemmaer i en verden i forandring. Muligheder vi gerne vil være en del af, og dilemmaer vi på tværs af fagligheder skal være med til at løse.
Målet med fusionen til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er at styrke uddannelsen af medarbejdere til fremtidens arbejdsmarked.
Ny hjemmeside
på vej
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.