15. maj 2017 af Trine Riis-Hansen

UCL starter nyt stort skoleprojekt på Ærø

Et nyt treårigt projekt skal styrke skoleudvikling og give lærere og pædagoger et kompetenceløft på Ærø.

Projektet med titlen ”Ledelse af læreprocesser og udviklingen af folkeskolen på Ærø i et elevperspektiv” skal give medarbejdere ny viden og metoder til at styrke skoleudviklingen på Ærø.

For at nå projektets mål er det nødvendigt med kompetenceudvikling af ledelse, ressourcepersoner og medarbejdere, der arbejder på Marstal Skole, Ærøs eneste folkeskole.

UCL har derfor tilrettelagt et særligt uddannelsesforløb for medarbejderne. Der gennemføres tre forskellige diplommoduler. Fælles for dem alle er at, undervisning og vejledning foregår på Ærø.

Alle medarbejdere får kompetenceudvikling

Medarbejderne uddannes i to fagligt komplementære retninger, så vidt muligt efter læreres og pædagogers egne ønsker.

En gruppe uddannes i særligt at have fokus på at styrke et lærings- og undervisningsmiljø. Den anden gruppe får særlige kundskaber til at udvikle en inkluderende pædagogisk og undervisningsfaglig praksis.

Diplommodulerne gennemføres i 2017 og 2018.

Særlige udfordringer for Ærø

Marstal Skole er den eneste folkeskole i Ærø Kommune. Det betyder, at skolen skal kunne håndtere alle udfordringer selv. Det er derfor vigtigt, at skolen kan tilbyde noget fagligt og socialt til alle elever.

Med de nye uddannelsesforløb fra UCL vil medarbejderne blive bedre rustet til at imødekomme udfordringerne i deres arbejdsliv.

Se også artikel i Fyns Amts Avis om projektet

Læs hvad Børne- og Ungechef i Ærø Kommune, fortæller til Fyns Amts Avis om projektet

Kontakt projektleder
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.