28. juli 2017 af Nina Skriver Dahl

UCL optager 2194 nye studerende

I dag får 2194 ansøgere tilbudt en studieplads på en af University College Lillebælts 9 professionsbacheloruddannelser til studiestart i september eller februar. Det er 4 flere end i 2016.

Sundhedsuddannelserne er fyldt til randen

Der bliver ingen ledige pladser at søge på de populære uddannelser til bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, sygeplejerske og radiograf. Her er der sat navn på hver eneste stol.

840 ansøgere havde sygeplejerskeuddannelsen som deres førsteprioritet, og UCL har tilbudt 501 optagelse. Det er 9 flere end sidste år, hvor optaget også blev øget.

Den mindste af UCL’s sygeplejerskeuddannelser, Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg, har så godt fat i ansøgerne, at der var 149 ansøgere, som havde en af de 84 pladser som deres første uddannelsesønske!

Flere meritsygeplejersker giver studiepladser

UCL har fået mulighed for at øge optaget på sygeplejerskeuddannelsen ved at optage flere meritstuderende, som typisk har en SOSU-uddannelse i bagagen og derfor ikke skal tage alle uddannelsens moduler.

Heldigvis har det været muligt at oprette 4 ekstra pladser i Svendborg og 5 i Odense. På den måde får flere af ansøgerne deres ønske opfyldt.

– Heldigvis har det været muligt at oprette 4 ekstra pladser i Svendborg og 5 i Odense. På den måde får flere af ansøgerne deres ønske opfyldt, fortæller rektor Erik Knudsen, som vurderer, at jobsikkerheden som sygeplejerske er en del af årsagen til uddannelsens popularitet.

Uddannelsesleder i Svendborg Helle Stryhn peger desuden på, at det, at undervisere og studerende alle kender hinanden, medvirker til et godt studiemiljø, som de studerende anbefaler andre at blive en del af.

Der er ingen ledige pladser på Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg, overhovedet! Men der kan fortsat søges ind på læreruddannelsen og administrationsbacheloruddannelsen. Ansøgningsfristen er 10. august.

Læreruddannelse stabiliseres – fortsat stigning i Odense

367 ansøgere får tilbudt en studieplads på UCL’s læreruddannelser i Odense og Jelling. Det er 6 flere end i 2016. Heraf tegner Læreruddannelsen på Fyn sig for en stabil stigning år for år på 15-20 procent siden 2014 til 283 i år.

– Det glæder os, at vi igen kan øge optaget. Det giver os en tro på, at vi kan nå målet om at optage 400 studerende på Læreruddannelsen på Fyn inden for en overskuelig fremtid, vurderer Erik Knudsen, som også er tilfreds med optaget i Jelling, som bliver på 84 imod 124 i 2016:

– UCL havde i år for første gang et vinteroptag på 30 studerende, og det har har nok haft betydning for nedgangen i søgningen til Jelling i sommer. Når vi samtidig tænker på det ekstraordinært store optag sidste år her, ser det alt i alt fornuftigt ud, siger Erik Knudsen.

Der er plads til flere lærerstuderende i både Odense og Jelling til studiestart i september og februar 2018.

Socialrådgiver- og pædagoguddannelse melder alt udsolgt

Antallet af studerende, der optages på socialrådgiveruddannelsen, hænger nøje sammen med, hvor mange praktikaftaler uddannelsen har med fx kommunerne.

På den baggrund kunne UCL i 2016 optage 20 ekstra på uddannelsen fordelt med 10 i henholdsvis Vejle og Odense. Og også i år byder UCL i alt 380 nye studerende velkommen på socialrådgiveruddannelsen.

UCL’s største uddannelse er pædagoguddannelsen, der som vanligt melder udsolgt med 521 nye studerende i Jelling, Odense og Svendborg. Dog kan der søges ledige stand by-pladser til studiestart i februar i Jelling.

Ledige pladser på administrationsbacheloruddannelsen

På den it-baserede administrationsbacheloruddannelse, som giver de studerende mulighed for at studere per langdistance eller sideløbende med et arbejde, er der optaget 25 nye studerende, men der er stadig plads til flere til studiestarten i september.

På den almindelige udgave af administrationsbacheloruddannelse er der fyldt op med 69 studerende på holdene, der starter i september og februar, og her er der alene mulighed for at søge en stand by-plads til februar 2018.

Ledige studiepladser skal søges senest 10. august.

Optagstal 2017
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.