9. februar 2017 af Carsten Pico

UCL Campus Odense blev indviet med boblevand og alvorsord

Mange hundrede studerende, medarbejdere og gæster – bl.a. uddannelsesministeren og Odenses borgmester – var med, da der var officiel åbning af UCL Campus Odense.

Det er vigtigt, at de små fællesskaber bliver tænkt ind det nye, store sted.

Boblevand og kransekage blev tilsat alvorlige ord, da UCL Campus Odense havde officiel åbning torsdag den 9. februar.

– Jeg var lidt nervøs, da jeg fik at vide, at vi skulle flytte til Niels Bohrs Allé fra Rømersvej, hvor vi havde et rigtig godt fællesskab, sagde pædagogstuderende Stina Tølbøll Bekker.

På vegne af UCL’s studerende havde hun fået lov at stå foran mange hundrede tilhørere på samme talerstol som uddannelsesministeren og Odenses borgmester.

– Det er vigtigt, at de små fællesskaber bliver tænkt ind det nye, store sted, sagde Stina Tølbøll Bekker.

– Noget af det jeg synes er vigtigt som studerende er, at man har et godt fællesskab. Det genererer følelsen af tryghed. Og tryghed er noget af det der gør, at man tør tage chancer, sagde hun.

Studerende, medarbejdere og gæster mødte op i hundredevis for at fejre den officielle åbning af UCL Campus Odense.

Det er en styrke at samle forskellige fagligheder

Man bliver klogere og nye ideer opstår, når forskellige fagligheder mødes.

Behovet for at turde tænke anderledes og mulighederne for at gøre det med den nye campus blev berørt i flere taler. Bl.a. af uddannelsesministeren.

– Man bliver klogere og nye ideer opstår, når forskellige fagligheder mødes. Jeres evne til at samarbejde med andre faggrupper er efterspurgt på arbejdsmarkedet. Jeg håber, I ser jeres forskeligheder som en styrke, sagde uddannelsesminister Søren Pind, der lagde stor vægt på den rolle UCL’s uddannelser spiller for samfundet.

– I er velfærdssamfundets kernetropper. I arbejder med det dyrebareste vi har. Nemlig mennesker. I er med til at sørge for, at hvert individ kan udløse sit potentiale.

– I er med til at danne og uddanne de næste generationer. I hjælper syge. I får mennesker på benene igen, hvis kroppen svigter dem, sagde Søren Pind med reference til de mange faggrupper UCL’s uddannelser repræsenterer.

UCL’s campus understøtter Odense som attraktiv studieby

Fordelene ved det nye, fysiske fællesskab var noget af det, der blev fremhævet meget i talerne ved den officielle åbning af UCL Campus Odense.

Den nye campus er med til at understøtte Odense som en attraktiv uddannelsesby.

– Der er ikke blot tale om mursten. Der er først og fremmest tale om en ny fælles ramme for undervisning, studieaktiviteter – for læring og for liv. Det var jo det, der var visionen. Ikke blot med bygningen, men med hele UC-konstruktionen. Vi skulle søge at samle professionsuddannelserne, så de kunne berige hinanden, sagde UCL’s bestyrelsesformand Poul Erik Madsen.

Og samarbejdsmulighederne rækker endnu længere ud med den nye campus påpegede Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel i sin tale.

– Den nye campus er med til at understøtte Odense som en attraktiv uddannelsesby, sagde Peter Rahbæk Juel.

– UCL er nu en del af et område med Kold College, SDU og snart det nye OUH. I vil få meget gavn af hinanden og gode muligheder for at samarbejde på tværs. Jeg håber, I vil bruge det til at løfte jer selv, byen og jeres professioner, sagde borgmesteren.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.