7. juli 2017 af Carsten Pico

Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg indtager førstepladsen

Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg er den sygeplejerskeuddannelse i Danmark, der i år har den største stigning i antal ansøgninger fra uddannelsessøgende.

På bare 6 år er der næsten sket en tredobling i ansøgertallet til Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg. I år har 149 uddannelsessøgende uddannelsen som deres første prioritet.

Det viste opgørelsen, efter ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb onsdag den 5. juli.

Mange har allerede job, inden de står med eksamensbeviset i hånden.

– Vi har en uddannelse med en høj kvalitet. Og vores færdiguddannede sygeplejersker kan gå lige ud i job. Det er to væsentlige forklaringer på, at Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg er så populær hos uddannelsessøgende, siger Helle Stryhn, uddannelsesleder på Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg.

– Mange har allerede job, inden de står med eksamensbeviset i hånden. Flere af dem blev tilbudt job flere steder. Og alle de af vores nyuddannede, der har søgt job, har fået et, siger Helle Stryhn.

I år har 67 procent flere end sidste år søgt om optagelse på Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg.

Høj faglighed og nærhed trækker ansøgere til

Jobmulighederne er dog ikke den eneste grund til, at mange vil studere til sygeplejerske i Svendborg.

Jeg tror, at vi er attraktive blandt en del ansøgere, fordi vi er et mindre studiested.

– Jeg tror, at vi er attraktive blandt en del ansøgere, fordi vi er et mindre studiested. Det giver en nærhed og et højt fagligt niveau, fordi vores studerende og underviserne er tæt på hinanden hele studiedagen, siger Helle Stryhn.

– Det høje faglige niveau fik vi senest et billede af i forbindelse med, at vores nyuddannede sygeplejersker var til bacheloreksamen. Her var holdets eksamensgennemsnittet 9,2. De eksterne censorer, vi har med til eksamenerne roser vores studerende for deres faglige niveau, siger uddannelseslederen.

– Og vores studerende taler anerkendende om Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg som uddannelsessted. Det er jo den bedste markedsføring, man kan få. Og den er vedvarende, fordi mange af de færdiguddannede studerende bliver ansat på Fyn, siger Helle Stryhn.

Praksisnær undervisning vækker glæde

Udover praktikken har vi mange aktiviteter, hvor studerende arbejder tæt sammen med praksis.

De seneste år har Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg gjort meget ud af at tilrettelægge studiet, så de studerende møder flere forskellige studieaktiviteter.

– De er glade for at have aktiviteter, der giver forpligtende fællesskaber, så man oplever hele tiden at have støtte fra studiekammerater, siger Helle Stryhn.

– Udover praktikken har vi mange aktiviteter, hvor studerende arbejder tæt sammen med praksis. De har også meget undervisning i vores simulationslokale, hvor de øver praksis og kan argumentere i forhold til teori, inden de skal i praktik.

– Den afvekslende undervisningsform er de studerende glade for. Vi kan faktuelt se, at vi er gode til at løfte studerende, der ikke havde specielt høje karakterer i deres adgangsgivende eksamen. Og vi har også et lavt frafald sammenlignet med andre uddannelser. De positive oplevelser fortæller vores studerende jo andre om, og det er formentlig noget af det, vi kan aflæse i de seneste ansøgertal, siger Helle Stryhn.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.