4. maj 2017 af Anna Sandal

Sygeplejersker bliver bedre til fremtidens dokumentation

Sygehus Lillebælt har sammen med UCL udviklet et særligt diplommodul, hvor sygeplejersker får øget kvalitet i dokumentationen.

Sygehus Lillebælt har på fem år skabt en helt særlig uddannelsesramme sammen med University College Lillebælt. Sygeplejerskerne tilbydes målrettet kompetenceudvikling på diplomniveau.

Sygeplejerskerne får kompetenceudvikling og et blåstemplet diplomforløb. Som sygehus får vi skabt kompetenceudvikling, som matcher vores strategi.

Seneste nye diplommodul, som starter op om få måneder, er diplommodulet ”Kvalitetsstyring og innovation – sygeplejefaglig dokumentation om og med patienten”. Modulet henvender sig til de nøglepersoner på sygehuset, der løfter opgaven med dokumentation.

– Vi har sygeplejersker, som i mange år har arbejdet med dokumentation og har stor interesse for området. Nu får de et fagligt løft, så de kan bringe endnu mere kvalitet ind i dokumentationen, siger Sidse Petersen, oversygeplejerske i Kvindesygdomme og fødsler, Kolding Sygehus.

Uddannelse bidrager til sygehusstrategien

Det nye diplommodul er tilpasset Sygehus Lillebælts ”Strategi for udvikling af sygeplejen 2017-2020”.

– Nøglepersonerne har ikke nødvendigvis en masse forudsætninger for arbejdet med dokumentationen. Nu får de et struktureret forløb, hvor videndelen passer med sygehusets overordnede strategi, siger Sidse Petersen og fortsætter:

– Vores overordnede mål er faktisk at begrænse dokumentationen og øge kvaliteten i dokumentationen.

Sygepleje og dokumentation

Diplommodulet “Kvalitetsstyring og innovation – sygeplejefaglig dokumentation om og med patienten” øger kvaliteten i dokumentationen. (Arkivfoto)

Diplommodul understøtter sygehusets tre kernemål

Diplommodulet passer således ind i Sygehus Lillebælts tre målsætninger for dokumentationen:

  • dokumentere det nødvendige og tilstrækkelige
  • synliggørelse af sygeplejen
  • ”vi dokumenterer sammen med patienten”.

– Diplommodulet er både til gavn for den enkelte sygeplejerske og for hele sygehuset. Sygeplejerskerne får kompetenceudvikling og et blåstemplet diplomforløb. Som sygehus får vi skabt kompetenceudvikling, som matcher vores strategi, siger Sidse Petersen.

Læs mere om kompetenceudviklingen på Sygehus Lillebælt.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.