9. maj 2018 af Carsten Pico

Stor søgning til traineelæreruddannelsen

Med 46 ansøgere er der stor interesse for at blive en del af første årgang på den nye traineelæreruddannelse i Fredericia, som UCL udbyder sammen med Fredericia Kommune.

Vi har sammen med Fredericia Kommune skabt en lokalt forankret kvalitetsuddannelse.

UCL og Fredericia Kommune ser ud til at få succes med et nyt tilbud, hvor lærerstuderende er ansat på en skole i de 4 år, de uddanner sig til lærer.

46 ansøgere har søgt om en plads på traineelæreruddannelsen. I den kommende måned skal de til ansættelsessamtale.

Der er plads til ca. 40 på traineelæreruddannelsen, hvor man er ansat på en skole i Fredericia Kommune, samtidig med man uddanner sig til lærer i hhv Fredericia og på Læreruddannelsen i Jelling.

– Jeg synes, at det er meget positivt, at så mange har fået øjnene op for vores nye spændende traineelæreruddannelse, siger Annette Falk, uddannelseschef hos Læreruddannelsen i Jelling.

– Vi har sammen med Fredericia Kommune skabt en lokalt forankret kvalitetsuddannelse, hvor de studerende både er tæt på praksis og på et studiemiljø. Det har været med til at tiltrække en bred gruppe af ansøgere, siger hun.

Studerende på traineelæreruddannelsen er ansat i en traineestilling på en skole svarende til 25 procent af normal arbejdstid i de 4 år, de uddanner sig til lærer.

Traineelæreruddannelsen skal fremtidssikre folkeskoler

At vi allerede fra første år oplever en så stor interesse, betyder, at vi kan vælge de bedste kandidater og sikre et højt niveau på uddannelsen.

Fredericia Kommune har høje ambitioner på uddannelsesområdet. Ikke mindst i folkeskolen, hvor der er brug for dygtige lærere med stærke samarbejdskompetencer og en fremtidssikret uddannelse.

Det er baggrunden for, at Fredericia Kommune sammen med UCL har udviklet den særligt tilrettelagte læreruddannelse

– Det er fantastisk med så mange ansøgere til uddannelsen. Det understreger, at vi sammen med UCL har fået skabt en attraktiv uddannelse, som har en særlig kombination af praktisk erfaring og spændende profiler, siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia.

– At vi allerede fra første år oplever en så stor interesse, betyder, at vi kan vælge de bedste kandidater og sikre et højt niveau på uddannelsen, siger hun.

De fleste ansøgere er fra lokalområdet

Størstedelen af ansøgerne er fra Fredericiaområdet.

Der er også ansøgere fra andre dele af Danmark, og nyheden om traineelæreruddannelsen har endda bredt sig ud over landets grænser. Et par af ansøgerne er i øjeblikket bosiddende i udlandet. 

Aldersmæssigt spænder ansøgerne fra begyndelsen af 20’erne til midten af 50’erne.

Der afholdes ansættelsessamtaler på folkeskolerne i Fredericia i maj måned.

Næste ansøgningsfrist på traineelæreruddannelsen er den 15. marts 2019 med uddannelsesstart den 1. august 2019.

Der er stadig mulighed for at starte på den ordinære læreruddannelse til sommer. Her er der frist for kvote 1ansøgere den 5. juli kl. 12. 

Fakta om traineelæreruddannelsen

Traineelæreruddannelsen er et samarbejde mellem Læreruddannelsen i Jelling og Fredericia Kommune.

Uddannelsen varer 4 år.

Med traineelæreruddannelsen er den studerende sikret:

  • Hands on-erfaring fra dag 1
  • Fast ansættelse i traineestilling på en skole svarende til 25 procent af normal arbejdstid i hele uddannelsestiden
  • Løn + SU i 4 år
  • Støtte fra personlig mentor

Læs mere om traineelæreruddannelsen.

×
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
Hvorfor fusionerer vi?
Der opstår konstant nye muligheder og dilemmaer i en verden i forandring. Muligheder vi gerne vil være en del af, og dilemmaer vi på tværs af fagligheder skal være med til at løse.
Målet med fusionen til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er at styrke uddannelsen af medarbejdere til fremtidens arbejdsmarked.
Ny hjemmeside
på vej
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.