15. marts 2017 af Carsten Pico

Stor interesse for at blive skolelærer

På bare 3 år er antallet af kvote 2-ansøgere til UCL’s læreruddannelse øget med næsten 70 procent. Også flere af sundhedsuddannelserne oplever fremgang.

Det er glædeligt at konstatere, at der igen er stor interesse for at uddanne sig til lærer.

Læreruddannelsen på Fyn er årets UCL-højdespringer, når det kommer til stigning i antal kvote 2-ansøgere. Mere end 200 kvote 2-ansøgere har Læreruddannelsen på Fyn som deres førsteprioritet. Det er en fremgang på 20 procent ift sidste år.

Det viser opgørelsen efter fristen for at søge via kvote 2 udløb onsdag den 15. marts.

– Det er glædeligt at konstatere, at der igen er stor interesse for at uddanne sig til lærer. Vi har en ambition om at optage 400 på Læreruddannelsen på Fyn via kvote 1 og 2, fordi vi ved, at efterspørgslen efter lærere er stor. Søgningen peger i retning af, at det kan være realistisk at nå det mål allerede næste år, siger UCL’s rektor Erik Knudsen.

Læreruddannelsen i Jelling har i år fået 75 førsteprioritetsansøgninger. Set over de seneste mange år er det et flot resultat, men det er dog en stor tilbagegang ift sidste år.

– Tilbagegangen skal ses i lyset af, at vi i år for første gang har haft et vinteroptag på Læreruddannelsen i Jelling, hvor vi i februar optog mere end 30 studerende, siger Erik Knudsen.

– Og kigger vi bare to år tilbage, så ligger årets ansøgertal for Læreruddannelsen i Jelling næsten 50 procent højere, siger han.

Lærerstuderende med elev på skole

Læreruddannelsen har i år fået næsten 70 procent flere kvote 2-ansøgninger end for bare 3 år siden.

Sundhedsuddannelserne fortsætter med at være populære

Sygeplejerskeuddannelsen er igen populær. I år har UCL’s sygeplejerskeuddannelse modtaget mere end dobbelt så mange ansøgninger som for bare 5 år siden.

Ergoterapeutuddannelsen overgår sidste års rekord med 8 procent, og fysioterapeutuddannelsen har også det flotteste kvote 2-resultat i årevis.

Til gengæld går det tilbage for radiograf- og bioanalytikeruddannelsen efter flere år med store fremgange. Også administrationsbachelor- og socialrådgiveruddannelsen har i år tilbagegang. Den netbaserede socialrådgiveruddannelse oplever dog i år rekordstor søgning.

UCL’s mindre udbudssteder klarer sig godt

Når vi ser på det regionale billede, så klarer vores mindre udbudssteder sig godt.

Årets næstbedste resultat står Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg for. Uddannelsen har på 6 år næsten tredoblet sit resultat med sine 94 førsteprioritetsansøgninger.

– Når vi ser på det regionale billede, så klarer vores mindre udbudssteder sig godt, siger Erik Knudsen.

– Det beviser, at vi fortsat har et godt afsæt for at levere de dimittender, arbejdsmarkedet efterspørger, siger UCL’s rektor.

I alt søgte 2253 en af UCL’s uddannelser som førsteprioritet. Det er en tilbagegang på 2 procent ift sidste år og det 3. bedste resultat i UCL’s historie.

Ansøgningstal for kvote 2, 2017
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.