21. september 2016 af Louise Lindholm Sørensen

Pædagoger strømmer til kompetenceudvikling

2.100 pædagoger på landets folkeskoler får nu kompetenceudvikling. UCL har netop sat de første hold i gang.

Pædagoger har vigtige roller på skoler

Pædagoger er med skolereformen rykket ind i klasselokalerne. De skal bidrage til elevernes læring, dannelse og sociale trivsel.

Pædagogerne får en vigtig opgave i udvikling af fremtidens læringsmiljøer. Af samme grund er der et stort tværprofessionelt fokus på uddannelsen.Den nye pædagogiske opgave stiller krav om kompetenceudvikling. Derfor har Kommunernes Landsforening og BUPL taget initiativ til landsdækkende kompetenceudvikling af ikke færre end 2.100 pædagoger.

University College Lillebælt er udpeget til at løfte opgaven på Fyn samt i Vejle og Fredericia Kommune.

72 pædagoger i gang

De første 72 pædagoger er startet på UCL’s kompetenceudvikling, et diplommodul med navnet ”Pædagogfaglighed og læreprocesser”. Ikke kun pædagoger deltager, men også ledere er med på dele af forløbet. Målet er nemlig både at skabe forandring og forankring.

– Når lederne også deltager, er vi med til at sikre, at pædagogernes nye viden og indgang til deres opgave bliver implementeret i skolens arbejde, siger Kirsten Kamstrup, UCL, og fortsætter:

– Pædagogerne får en vigtig opgave i udvikling af fremtidens læringsmiljøer. Af samme grund er der et stort tværprofessionelt fokus på uddannelsen.

Konsulent har høje forventninger

Mette Kim Bjerre, pædagogisk konsulent i Vejle Kommune, er netop kommet hjem fra første såkaldte kick off. Hun ser store perspektiver i kompetenceudviklingen.

– Med det her løft kommer vores dygtige pædagogiske personale til at bidrage endnu mere til skolens mål. Det løfter ikke kun pædagogernes faglighed og det tværprofessionelle arbejde, men der er også en forventning om, at det vil medvirke positivt til elevernes trivsel og læring, siger Mette Kim Bjerre.

Kompetenceudviklingsforløbet ”Pædagogfaglighed og læreprocesser” er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.