5. juli 2018 af Carsten Pico

Over 3100 uddannelsessøgende har UCL som første prioritet

Årets ansøgertal til UCL’s uddannelser landede på 3115 førsteprioritetsansøgninger. Det er det fjerdebedste resultat i UCL’s historie.

På langt de fleste af vores uddannelser har vi væsentligt flere ansøgere, end der er pladser til.

– Det er tilfredsstillende, at vi nu over en del år har kunnet holde os på et stabilt, højt ansøgertal over 3000, siger UCL’s rektor Erik Knudsen efter ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb i dag torsdag den 5. juli.

3115 ansøgere har i år en af UCL’s uddannelser som deres første prioritet. Det er lille tilbagegang på 2 procent i forhold til året år, og svarer til udviklingen generelt på landsplan.

– Vi ved, at ungdomsårgangene er faldende. I forhold til det og de landsdækkende tal ligger vi på et fint niveau, siger UCL’s rektor.

– På langt de fleste af vores uddannelser har vi væsentligt flere ansøgere, end der er pladser til. Det er sundt for uddannelserne, at der er kamp om pladserne, siger Erik Knudsen.

Socialrådgiveruddannelsen er årets højdespringer

Det er positivt, at Socialrådgiveruddannelsen i Odense får rettet op i forhold til nedgangen sidste år.

286 har i år Socialrådgiveruddannelsen i Odense som deres førsteprioritet. Det er en fremgang på 24 procent i forhold til sidste år, hvor uddannelsen oplevede en stor tilbagegang.

– Det er positivt, at Socialrådgiveruddannelsen i Odense får rettet op i forhold til nedgangen sidste år, siger Erik Knudsen.

Også socialrådgiveruddannelsen i Vejle og den netbaserede socialrådgiveruddannelse har fremgang i år.

Læreruddannelsen på Fyn kan ikke følge op på de seneste 3 års store fremgange. Det skal dog ses i lyset af, at uddannelsen i år for første gang havde vinteroptag og optog over 100 nye studerende.

– Når vi korrigerer for vinteroptaget ser det rigtig fornuftigt ud for den fynske læreruddannelse, siger Erik Knudsen.

– Læreruddannelsen i Jelling har fremgang, og det er glædeligt. En del af forklaringen er formentlig den nye traineelæreruddannelse, vi laver sammen med Fredericia Kommune, siger han.

Tilbagegang på to uddannelser analyseres nærmere

Mens pædagog-, sygeplejerske- og radiografuddannelsen i Odense også har fremgang i ansøgertallet, oplever både administrationsbachelor- og ergoterapeutuddannelsen relativ stor tilbagegang efter nogle gode år.

– Vi er nødt til at kigge nærmere på, om der er brug for en særlig indsats i forhold til de to uddannelser, siger Erik Knudsen.

– Vi har brug for, at der er en stabil og god søgning til alle vores uddannelser, siger UCL’s rektor.

I alt har 35.744 uddannelsessøgende på landsplan en professionsbacheloruddannelse som deres første prioritet i år. Det tal var sidste år 36.656.

×
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
Hvorfor fusionerer vi?
Der opstår konstant nye muligheder og dilemmaer i en verden i forandring. Muligheder vi gerne vil være en del af, og dilemmaer vi på tværs af fagligheder skal være med til at løse.
Målet med fusionen til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er at styrke uddannelsen af medarbejdere til fremtidens arbejdsmarked.
Ny hjemmeside
på vej
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.