17. januar 2017 af Anna Sandal

Nyt tilskud til jobkonsulenter

Medarbejdere i jobcentre og A-kasser får med ny STAR-pulje 80 procent i tilskud til videreuddannelse.

Jobkonsulenter i A-kasser og jobcentre, der arbejder med forsikrede ledige, får gunstige betingelser for kompetenceudvikling. Beskæftigelsesministeriet har afsat en ny STAR-pulje til kompetenceudvikling.

Medarbejderne får 80 procent i tilskud til kompetencegivende videreuddannelse.

Al erfaring viser, at jo stærkere jobkonsulenterne er i virksomhedskontakten, jo flere ledige får de i beskæftigelsesrettede forløb og i job.

– Målet er en yderligere styrkelse af både den virksomhedsrettede og borgerrettede indsats, siger Bente Falk Nielsen, UCL.

Akademi og diplom

University College Lillebælt tilbyder målrettede kompetenceudviklingsforløb på både akademi- og diplomniveau.

– Dermed får jobkonsulenterne mulighed for kompetenceudvikling, som matcher deres uddannelses- og erhvervsbaggrund. Uddannelserne tager samtidig afsæt i den beskæftigelsesfaglige virkelighed, siger Bente Falk Nielsen.

Midlerne fra STAR tildeles efter først-til-mølle-princippet. Den enkelte medarbejder kan deltage på en af de udbudte uddannelser, eller arbejdspladsen kan bestille et rekvireret forløb, hvor den selv er med til at præge uddannelsen.

Styrker indsatsen

På University College Lillebælt har man store forventninger til kompetenceudviklingen.

– Al erfaring viser, at jo stærkere jobkonsulenterne er i virksomhedskontakten, jo flere ledige får de i beskæftigelsesrettede forløb og i job, siger Bente Falk Nielsen og nævner desuden motivation, coaching, kommunikation og borgerinddragelse som betydningsfulde i den borgerrettede indsats.

Læs mere om de fem kompetencegivende uddannelsesmoduler:

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.