4. september 2017 af Trine Riis-Hansen

Ny uddannelse i seksualvejledning

UCL vil med nye diplommoduler hjælpe ansatte til at arbejde professionelt med seksualvejledning. Etik, pligt og rettigheder er i centrum.

UCL udbyder ny uddannelse i 2018

For medarbejdere, som arbejder med voksne med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse, er det at kunne give kyndig seksualvejledning et vigtigt element i jobbet.

– Seksualiteten er et af de områder, som er allermest privat, og hvor der nemt kan opstå en berøringsangst. Derfor oplever mange medarbejdere inden for feltet et behov for at få styrket deres professionelle tilgang, siger Helle Stærmose, UCL.

University College Lillebælt er fra marts 2018 klar med en ny og revideret uddannelse i seksualvejledning.

De etiske spørgsmål, pligten og rettighederne

De studerende får masser af ny teori om seksualvejledning, som giver professionel ballast. Og så er der en række helt centrale områder inden for seksualvejledningen, som kommer i fokus.

Seksualiteten er et af de områder, som er allermest privat, og hvor der nemt kan opstå en berøringsangst.– De etiske spørgsmål er essentielle. Derudover er det afgørende, at du ved, hvad du har pligt til, og du samtidig kender det enkelte menneskes rettighedsperspektiv. Det giver en professionel ballast, så du ikke oplever, at du primært agerer ud fra dine egne erfaringer og din egen indsigt, siger Helle Stærmose.

Underviserne tager afsæt i den nyeste viden og praksis inden for det sociale område.

UCL udbyder en ny og revideret uddannelse i seksualvejledning for medarbejdere, som arbejder med voksne med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse.

Du vælger hele pakken, eller det modul, som passer

Uddannelsesforløbet omfatter tre diplomvalgmoduler, og de kan indgå i en social diplomuddannelse. Men der er også mulighed for at tage modulerne enkeltvis.

De tre moduler er:

  • Teoretiske begreber og perspektiver i seksualvejledning
  • Metoder i seksualvejledning
  • Valgmodul: Vejledning, undervisning og udvikling i seksualvejledning

Kom til fyraftensmødet den 5. oktober og hør mere om uddannelsen

UCL inviterer til fyraftensmøde den 5. okotober, hvor du kan høre mere om uddannelsen. Her får du en smagsprøve på temaerne i undervisningen, og der er mulighed for at stille spørgsmål om uddannelsen. Fyraftensmødet er gratis at deltage i, og du melder dig til her:

Tilmelding til fyraftensmøde den 5. oktober

Uddannelse i seksualvejledning tilbydes i samarbejde mellem UCL og VIA UC.

Læs mere om uddannelsen

Kontakt
×
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
Hvorfor fusionerer vi?
Der opstår konstant nye muligheder og dilemmaer i en verden i forandring. Muligheder vi gerne vil være en del af, og dilemmaer vi på tværs af fagligheder skal være med til at løse.
Målet med fusionen til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er at styrke uddannelsen af medarbejdere til fremtidens arbejdsmarked.
Ny hjemmeside
på vej
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.