25. juni 2018 af Anna Sandal

Ny tilgang til demens styrker arbejdsglæden

Social- og sundhedsassistenter i Billund Kommune er begejstrede for et akademimodul, som har givet en ny tilgang til demensområdet.

Ny viden skal formidles til kollegaer

Det er ikke længere ”ham den demente”, men mennesket, dets livshistorie og særlige kvaliteter, som vi har for øje.

Billund Kommune gør i disse år en stor indsats for at styrke indsatsen på demensområdet. Derfor har 25 social- og sundhedshjælpere og assistenter fra samtlige kommunens plejecentre netop gennemført akademimodulet Tværfaglige indsatsområder med demens som omdrejningspunkt.

De 25 medarbejderne skal nu stå for at videreformidle den nye viden til deres kollegaer.

– Vi har fået en ny og spændende viden, og jeg glæder mig til – sammen med min kollega – at stå for implementeringen af den nye tilgang på vores ældrecenter. Det styrker trivslen og livskvaliteten for de mennesker, som er ramt af demens, forklarer Mia Flintholm, sundhedsassistent på Frihavnen, Billund Kommune.

Ikke længere ”ham den demente”

Uddannelsen har bygget på den engelske psykolog Tom Kitwoods omsorgsteori. Et helhedsorienteret blik på det enkelte menneske, hvor ressourcer og livshistorie træder i forgrunden frem for diagnosen.

– Vi kommer tæt på kerneopgaven, og vi har fået både teoretisk og praktisk viden om, hvordan vi yder den bedst mulige omsorg, fortæller Helle Vallentin, udekørende assistent, Grindsted Vest, Billund Kommune og fortsætter:

– Det er ikke længere ”ham den demente”, men mennesket, dets livshistorie og særlige kvaliteter, som vi har for øje.

Den nye viden blev fejret med kollegaer og familie efter en række veloverståede eksamener.

Længere uddannelse tiltaler

Hos begge sundhedsassistenter har det at få et modul på en akademiuddannelse været af stor betydning.

– Alle, som har deltaget, har sendt motiverede ansøgninger, og det har betydet, at alle har været meget entusiastiske. Jeg har været begejstret for et længere uddannelsesforløb, siger Helle Vallentin. Mia Flintholm supplerer:

– Jeg er blevet nysgerrig på, om der er flere akademiforløb inden for sundhedspraksis. Jeg brænder for fortsat at udvikle mig fagligt, fortæller hun.

Yderligere information

Kontakt chefkonsulent og projektleder, Marie Nørgaard Laursen, for yderligere information på mnla@eal.dk eller tlf. 4022 8748.

Læs nyheden “Ledelse i Billund glæder sig over 25 topmotiverede medarbejdere” 

Fakta om Tværfaglige indsatsområder

Akademimodulet Tværfaglige indsatsområder med fokus på demens udgør et af modulerne på Akademiuddannelse i Sundhedspraksis og giver 10 ECTS-point. Modulet er udviklet i et samarbejde mellem Billund Kommune og UCL.

25 social- og sundhedshjælpere samt assistenter har gennemført uddannelsen i perioden i 2018. Desuden er to medarbejdere i gang med et diplommodul inden for samme felt.

Fokus på uddannelsesforløbene er en personcentreret demenstilgang og øget tværfaglighed.

De nyuddannede skal over de kommende år stå for at forankre den nye demenstilgang på deres respektive arbejdspladser.

×
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
Hvorfor fusionerer vi?
Der opstår konstant nye muligheder og dilemmaer i en verden i forandring. Muligheder vi gerne vil være en del af, og dilemmaer vi på tværs af fagligheder skal være med til at løse.
Målet med fusionen til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er at styrke uddannelsen af medarbejdere til fremtidens arbejdsmarked.
Ny hjemmeside
på vej
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.