8. november 2017 af Trine Riis-Hansen

Ny lederuddannelse målrettet den maritime branche

For navigatører og andre faggrupper inden for det maritime felt har UCL nu designet en hel ny diplomuddannelse i ledelse i samarbejde med den maritime branche.

Uddannelse udviklet i samarbejde med Det Blå Danmark

LedelsesAkademiet Lillebælt, UCL, har i samarbejde med den maritime branche, udviklet en helt ny diplomuddannelse i ledelse målrettet navigatører og andre faggrupper inden for det maritime område. Uddannelsen, som strækker sig over to år, har fået det sigende navn ”Blue diploma”.

Personligt og fagligt vokser man som leder, når man føler, at man har viden at falde tilbage påPå den nye lederuddannelse er det et væsentligt element, at deltagerne kommer tæt på deres daglige udfordringer. Uddannelsen er derfor opbygget med seminarer, hvor teori og viden kobles til praksis ved brug af øvelser, cases og træning.

– Når man vælger en lederuddannelse, så er det vigtigt, at den taler direkte ind i ens egen virkelighed, så den viden man får kan omsættes til praksis. Derfor har vi også prioriteret at udvikle uddannelsen i samspil med maritime organisationer og uddannelsesinstitutioner, siger Jens Linder, chefkonsulent ved LedelsesAkademiet og initiativtager til den nye uddannelse.

Den nye diplomuddannelse i ledelse, som er målrettet navigatører og andre faggrupper inden for det maritime område, skal være med til at skabe stærkere ledere og styrke rederiers konkurrenceevne.

Vil skabe stærkere ledere

Med en uddannelse målrettet den maritime branche vil lederne styrke deres evne til at træffe de rette valg, hvad enten det er strategisk, organisatorisk, personalemæssigt eller økonomisk.

– Personligt og fagligt vokser man som leder, når man føler, at man har viden at falde tilbage på, siger Jens Linder.

På uddannelsen bliver deltagerne styrket inden for områderne

  • styring og strategi
  • organisation og processer
  • økonomisk ledelse
  • ledelsekommunikation
  • professionelt lederskab.

Uddannelse vil styrke konkurrenceevne

Med den nye uddannelse har UCL og den maritime branchen en ambition om at klæde de søfarende ledere bedre på til at kunne indgå i samarbejde med landsiden og derved være en ressource til input og dialog om forretningens udvikling.

Ligesom uddannelsen rummer en ambition om at klæde deltagere i de landbaserede jobs bedre på til at kunne indgå i dialog om forretningens drift og udvikling på søsiden.

– En forudsætning for effektiv drift, god personaleledelse og en fornuftig implementering af strategier er, at der på alle ledelsesniveauer kan føres en ligeværdig og kvalificeret dialog om bevægelser i markedet og ledelsesmæssige tiltag, siger Jens Linder.

Læs artikel fra Søfartens Ledere om uddannelsen

LedelsesAkademiet Lillebælt er et samarbejde mellem University College Lillebælt, Erhvervsakademiet Lillebælt og Tietgen om at udbyde lederuddannelser.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.