26. september 2016 af Anna Sandal

Ny efteruddannelse skabt til børnehaveklasseledere

Børnehaveklasseledere har længe kæmpet for at få efteruddannelse. Nu sender Varde kommunens børnehaveklasseledere på et nyt diplommodul. Målet er, at uddannelsen kan bredes ud til hele landet.

Varde Kommunes børnehaveklasseledere skal fra 1. februar næste år begynde en 20 ugers deltidsuddannelse, der løber hen over foråret. Undervejs vil de få mulighed for at afprøve teori fra uddannelsen i deres hverdag.

Børnehaveklasseledere har længe manglet videreuddannelse

Formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen er glad for, at det endelig lykkes at få et uddannelsestilbud til børnehaveklasselederne.

– Vi mangler den her videreuddannelse. Vi er jo pædagoguddannede børnehaveklasseledere og kommer med vores rigtig gode pædagoguddannelse. De gamle børnehaveklasseledere har måske i tidernes morgen fået nogle modulers uddannelse – men de nye pædagoger, som kommer ud, har ikke noget efteruddannelse målrettet børnehaveklassen, fortæller Pia Jessen.

– Man er autodidakt børnehaveklasseleder. Med reformen er der kommet flere faglige krav. Skolepædagogerne har fået tilbudt et diplommodul, og vores lærerkolleger får efteruddannelse, så vi synes bestemt, at det er noget, der halter bagefter, siger Pia Jessen.

børnehaveklasselærer hjælper elever

I Varde kommune får børnehaveklasseledere nu tilbud om efteruddannelse på diplomniveau (arkivfoto).

Børnehaveklasselederne søger opbakning

Uddannelsen for børnehaveklasselederne i Varde er en form for pilotprojekt, som bliver udbudt af UCL. Pia Jessen håber, at børnehaveklasseledere i hele landet vil få mulighed for at tage uddannelsen.

De gamle børnehaveklasseledere har måske i tidernes morgen fået nogle modulers uddannelse – men de nye pædagoger, som kommer ud, har ikke noget efteruddannelse målrettet børnehaveklassen.– Samtidig med, at vi sætter i gang med projektet i Varde, vil vi forsøge at gå videre og se, om vi kan søge midler. Og vi håber også, at KL vil bakke op om projektet, siger Pia Jessen.

Hun mener dog, at der er brug for al den opbakning, som er mulig, hvis børnehaveklasselederne skal få mulighed for at komme på skolebænken.

– Vi har brug for opbakning til at få det ud i landet.  Men det at en hel kommune gør det, er rigtig godt, siger Pia Jessen.

Kilde: Folkeskolen.dk

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.