13. oktober 2016 af Carsten Pico

Læreruddannelsen i Jelling tilbyder nu studiestart om vinteren

Drømmer du om at uddanne dig til lærer? Nu kan du allerede realisere drømmen til februar. Et nyt tiltag med vinteroptag er et svar på, at der mangler uddannede lærere.

Tilbuddet om vinterstart er en fordel for mange unge.

Ledigheden blandt skolelærere er den laveste i årevis. Og mange unge mennesker vil gerne i gang med at uddanne sig til lærer allerede til vinter i stedet for at vente helt til sommer.

Det er 2 vigtige grunde til, at Læreruddannelsen i Jelling fremover også vil tilbyde studiestart om vinteren.

– Tilbuddet om vinterstart er en fordel for mange unge. Fx hvis du efter gymnasiet gerne vil på højskole- eller udlandsophold i efteråret, er ved at afslutte barsel, eller du har fundet ud af, at du alligevel ikke vil holde et helt sabbatår, siger Annette Falk, chef for Læreruddannelsen i Jelling.

– Vi ved også, at en del unge skifter fra en videregående uddannelse til en anden, siger uddannelseschefen.

– Hidtil har du måtte vente til sommer, før du kunne komme i gang, hvis du ville skifte til læreruddannelsen. Med vores nye tilbud slipper de unge for at spilde et halvt år, inden de kan begynde på deres drømmeuddannelse, siger hun.

-ucl-laereruddannelsen-jelling-januar-2016

Du skal søge senest 1. december, hvis du vil begynde på Læreruddannelsen i Jelling til februar 2017.

Der er behov for flere uddannede lærere

Jeg er sikker på, at vi også får succes med at indføre et vinteroptag.

Der er mangel på uddannede skolelærere i mange kommuner. Også i Trekantområdet. Den udfordring skal det nye initiativ fra Læreruddannelsen i Jelling være med til at gøre noget ved.

– Vi er som uddannelsesinstitution nødt til at være fleksible, så vi kan være med til at sikre, at der bliver uddannet flere lærere, siger Annette Falk.

– Initiativet med vinteroptag er bare et svar på udfordringen med at få uddannet flere lærere.

– Det seneste års tid har vi også indført en traineelæreruddannelsen, som har været en kæmpe succes, og vi har også lige startet et hold på en netbaseret læreruddannelse.

– Foreløbig kan vi se, at interessen for læreruddannelsen er steget markant med de nye tiltag. Og jeg er sikker på, at vi også får succes med at indføre et vinteroptag, siger uddannelseschefen.

Nyt initiativ vil trække flere til læreruddannelsen

Vi kan se, at der er et vækstpotentiale.

Der skal minimum 25 nye studerende til, før Læreruddannelsen i Jelling vil oprette et hold fra februar 2017. Det mål er Annette Falk overbevist om, at man når.

Optimismen bygger uddannelseschefen på, at andre læreruddannelser i Danmark har haft succes med vinteroptag de senere år.

– Vi kan se, at der er et vækstpotentiale. Andre læreruddannelser har øget deres samlede optag, efter de har indført vinteroptag. Det er selvfølgelig en væsentlig grund til, at vi nu også indfører et vinteroptag, siger Annette Falk.

Sidste frist for at søge om optagelse på Læreruddannelsen i Jelling fra februar 2017 er den 1. december.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.