6. december 2017 af Niels Rebsdorf

Julemusik fra årets julekalendere og andre sangtip

Få nogle nyttige tips og links til julesange og juleaktiviteter.

Jul og musik hører sammen – som en tekst der finder sin melodi. Jul og musik betyder sang, glæde og fællesskab. Musiklæreren har nok at se til i den sidste måned op mod jul. Her er nogle nyttige henvisninger i den forbindelse.

Snefald og Tinkas Juleeventyr

Sangene fra Snefald og titelsangen fra Tinkas Juleeventyr – sunget af Burhan G. og Frida Brygmann – finder du på www.dansksangdigital.dk – Dansk Sangs nye digitale læringsportal. Her er også en 31 andre julesange – som er indspillet med og uden sang. Brug af dansksangdigital.dk kræver abonnement til portalen.

Jul i informationssamlingen

I vores informationssamling har CFU et stort udvalg af julesange og juleaktiviteter. Så både musiklærere og undervisere i indskolingen får derfor mange julestrenge at spille på.

Musikafdelingen på CFU har også en udstilling af vores julesangbøger – både i Odense og Vejle. De fleste af bøgerne er udgivet på forlaget Dansk Sang.

Bliver du inspireret, kan du enten låne bøgerne hos os eller købe dem på dansksang.dk

Find et udvalg af læremidler i informationssamlingen på mitCFU.dk

Bemærk at det kræver UNI-login

Sangen ‘Maria’

En af de nyere titler fra Dansk Sang er ‘Julesang i skolen’ af Søren Bechmann. Bogen kan bruges som et opslagsværk, hvor materialet til hver sang læses og anvendes uafhængigt af de andre sange.

I bogen er julerier gennem 24 sange, og til hver sang er der baggrundsmateriale til læreren og et forslag til elevintro. Den er tilgængelig i informationssamlingen.

En af sangene er ‘Maria’ med tekst og melodi af Anders Boysen. Og netop den sang, har vi Boysens tilladelse til at give dig som gave – dog uden Bechmanns baggrundsforklaring og elevintro – men til gengæld med singback
‘Maria’ – sang af Anders Boysen – pdf

 

Sync Julen Ind

Har du det OK med at blande mobiltelefoner eller tablets ind i julehyggen, bør du prøve dette link. Det mobile julesanghæfte ”Sync Julen Ind” sørger for, at alle rundt om træet ser de samme sangtekster på samme tid, og med underlægningsmusik (klaver) er vi sikre på, at alle rundt om træet rammer de helt rigtige juletoner – påstår Flying Tiger Copenhagen. Tjek det – det er slet ikke så tosset.

DR/skole

DR/skole har en del indsungne sange fra sangbogen Ringe i vandet – 123 sange. Sangene er indsunget af børn fra DR Korskole og DR Pigekoret, under ledelse af Susanne Wendt og Michael Bojesen.

God fornøjelse med det!

Tjek DR’s vinder af julesangskonkurrence 2015

Vinderen af P2’s julesangskonkurrence 2015 hedder ‘Hvad er det, der gør jul til noget særligt’. Det er en super fed sang – god at synge i fællesskab, fantastisk tekst og melodi. Teksten kan du finde på nettet. Noderne kan købes hos bl.a. Wilhelm Hansens Musikforlag . Wilhelm Hansens Musikforlag har også mange andre gode forslag til julemusikindkøb.

Hør vindersangen på YouTube.

Jespers julesange

Endelig har vi mulighed for at tilbyde dig en række gratis gode julesange, som er skrevet af Jesper Elkjær fra Kolding.

Jesper er tidligere musiklærer – nu forstander på Sprogskolen i Kolding. Han har lavet en sangbog med julesange for nogle år siden, og nu stiller han den til rådighed for alle musiklærere – ganske gratis.

Du kan downloade sangene som pdf. Og føler du trang til at sige Jesper tak, kan du jo altid skrive til ham på Face. Han er glad for at sangene får liv i skolen. Tak for det Jesper Elkjær!
Jespers julesange – pdf

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.