28. september 2016 af Louise Lindholm Sørensen

Internationalt navn til konference om pædagogisk vejledning

Canadiske Karl Tomm er blandt de prominente oplægsholdere til ambitiøs 2017-konference.

Spørgsmål kan forandre vejledning

Et internationalt trækplaster har meldt sin ankomst, når University College Lillebælt den 8. marts 2017 blænder op for konferencen ”Pædagogisk vejledning – vitaliserende og faciliterende processer”.

Professor Karl Tomm fra Canada, som i pædagogiske kredse er kendt som kongen af spørgsmålstyper, kommer og viser nye veje i vejledningen.

– Det er en enestående chance for at høre om spørgsmålstyperne. Karl Tomm har den tilgang, at vejlederen har mulighed for med sine spørgsmål at forandre hele rammen i vejledningen, fortæller René Kristensen, UCL.

xxx

Professor Karl Tomm deler ud af sin viden om spørgeteknikker i pædagogisk vejledning på vejledningskonferencen 2017.

Et nyt rum opstår

Konferencen er for lærere og pædagoger, som arbejder med vejledning inden for eksempelvis AKT og inklusion. Og for alle andre, der arbejder professionelt med vejledning. René Kristensen fremhæver konferencens fokus på, hvordan man som vejleder kan medvirke til forandring med de rette spørgeteknikker:

Karl Tomm har en tilgang, hvor man som vejleder har mulighed for med sine spørgsmål at forandre hele rammen i vejledningen.– Som vejleder kan du dekonstruere et problem ved at stille spørgsmålet: ”Hvornår er der mindst af problemet?” Dermed ser perspektivet anderledes ud for den anden, siger René Kristensen.

Karl Tomm vil ligeledes præsentere en unik interviewform, ”the internalized other”, som skaber en særlig empati for interviewpersonen. Den åbner for etablering af et inkluderende rum.

Førende danske navne

Til konferencen vil der også være oplæg fra førende forskere og eksperter i pædagogisk vejledning fra hjemlig grund.

Det gælder Ole Løw, psykolog, forfatter og foredragsholder, Anne Linder, psykolog og centerchef for Dansk Center for ICDP, Marianne Tolstrup, lektor på UCL og forfatter samt Charlotte Riis Jensen, forfatter og forsker ved DPU.

De første 50, som tilmelder sig konferencen, modtager et gratis nummer af tidsskriftet ”Kognition & pædagogik” med samme tema, nemlig Pædagogisk Vejledning.

Læs mere om konferencen i pædagogisk vejledning

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.