22. marts 2017 af Trine Riis-Hansen

Hjemmesygeplejersker træder ind i virtuelt uddannelsesrum

Fire fynske kommuner er sammen trådt ind i fremtidens digitale undervisningsrum.

Der er tænkt nyt i Kerteminde, Nordfyns, Ærø og Langeland Kommune.

Vi skal blot trykke på et link, og så er vi online, hvor vi kan følge underviserenIkke blot har de fire kommuner fundet sammen om videreuddannelse til deres hjemmesygeplejersker. Noget af undervisningen kommer også til at foregå online med direkte transmission fra UCL og ud til gruppelokaler i de fire kommuner.

– For os er det ideelt, at noget af undervisningen foregår over computeren. Det gør det mere effektivt, og vi sparer transporttid, siger Irmgard Birkegaard, leder af Sygeplejen, Kerteminde Kommune.

It-forskrækkelse overvundet med kort introduktion

Hun indrømmer dog, at det var med en vis portion skepsis, da UCL præsenterede blended learning og det digitale klasserum som en del af diplommodulet ”Borgere med ustabil kronisk sygdom”.

Men skepsis blev vekslet til tryghed.

– En kort introduktion gav os den nødvendige ro. Vi skal blot trykke på et link, og så er vi online, hvor vi kan følge underviseren og samtidig se de andre grupper i de tre andre kommuner, fremhæver Irmgard Birkegaard.

Uddannelse giver digitalt fællesskab

Et væsentligt element i den digitale ramme er fællesskabet. Ingen studerende sidder alene ved skærmen, men er sammen med kolleger i et grupperum. Samtidig er der løbende dialog.

– I de indlagte pauser får hjemmesygeplejerskerne mulighed for at vende den undervisning, som de lige har modtaget. Og når de kobler sig på igen efter pausen, kan de sammen med de øvrige grupper stille spørgsmål til underviseren, siger Irmgard Birkegaard.

Læs mere om det nye koncept for videreuddannelse til hjemmesygeplejersker målrettet fire fynske kommuner.

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.