2. november 2016 af Anna Sandal

Fynske jobcentre og a-kasser får uddannelsespakke på flere niveauer

En stor fordel, at der både er uddannelse på diplom- og akademiniveau, lyder meldingen fra jobcenterchef.

150 mio. kr. er afsat til kompetenceudvikling og videreuddannelse af medarbejdere og ledere i jobcentre og A-kasser frem til 2020. Et resultat af en reform af beskæftigelsesindsatsen.

Normalt består kompetenceudviklingen for vores medarbejdere af kurser. Her får de uddannelse med eksamenspapirer.

University College Lillebælt er godt i gang med at løfte opgaven på Fyn. I samarbejde med Fællesudvalget Fyn – en paraplyorganisation for de fynske jobcentre og A-kasser – har UCL skræddersyet et uddannelsesforløb for medarbejdere.

– Vi skal styrke jobcentre og A-kasser i den virksomhedsrettede indsats. Medarbejderne får ny viden, som forhåbentlig gør dem endnu bedre i virksomhedskontakten, fortæller lektor Birger Søndergård, UCL.

Begejstret jobcenterchef

Det er lykkedes at udvikle en uddannelsespakke, som både er for medarbejdere på diplom- og akademiniveau. Jobcentrene er positive:

– Det er en stor styrke, at uddannelsen både er på akademi- og diplomniveau. Det betyder, at alle medarbejdere uanset uddannelsesbaggrund får samme viden, og ressourcemæssigt er det en stor fordel for os, siger Christel Scott Hansen, jobcenterchef, Faaborg-Midtfyn Kommune.

Underviserne på UCL har sammensat et forløb, hvor selve undervisningen foregår på samme niveau. Forskellen melder sig i opgaveskrivning og den personlige vejledning, hvor der stilles større krav til medarbejdere på diplomuddannelsen.

Godt på cv’et

Der er altså tale om ét hold, men to forskellige eksamenforløb. Ikke blot dét aspekt glæder jobcenterchefen.

– Normalt består kompetenceudviklingen for vores medarbejdere af kurser. Her får de uddannelse med eksamenspapirer, fremhæver Christel Scott Hansen.

Læs mere om kompetenceudviklingen for a-kasser og jobcentre på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside og UCLs nyhed om medarbejdere i jobcentre og A-kasser, der gennem kompetenceudvikling bliver bedre til den virksomhedsrettede indsats – Ansatte i beskæftigelsesindsatser lærer at sælge.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.