7. september 2012 af Lotte Sørensen

Første spadestik til campus i Vejle

Vejles nye sundhedshus kom et spadestik nærmere torsdag, da entreprenører og bygherrer kunne fejre byggetilladelsen med at stikke spaderne i jorden.

University College Lillebælts afdelinger i Vejle samles i sundhedshuset ved DGI-huset i Vejle, når det står klar i 2014.Både studerende og medarbejdere kan se frem til et flot og funktionelt hus med nogle helt unikke samarbejdsmuligheder. Huset kommer desuden til at rumme kommunale sundhedsfunktioner og private sundhedsaktører. Derfor var hele tre spader i sving ved startskuddet til byggeriet.

Første spadestik campus Vejle

Poul Erik Madsen, bestyrelsesformand i UCL (tv.), Grete Christensen, næstformand i Pensionsselskabet PKA og Arne Sigtenbjerggaard, borgmester Vejle Kommune tager første spadestik.

Unikke muligheder for samarbejde

Alle fremhævede de flotte rammer og var enige om, at det især er husets kommende beboere, der gør huset til noget helt unikt.

– Både studerende og medarbejdere kan se frem til et flot og funktionelt hus med nogle helt unikke samarbejdsmuligheder. I et hus, som vil indeholde uddannelsesaktører og kommunale, regionale og private sundhedsaktiviteter, kan der skabes grobund for nye samarbejder mellem offentlige og private parter. Og der kan skabes en tættere relation med praksis set fra uddannelserne og en tættere relation til uddannelserne set fra praksis, sagde bestyrelsesformand for University College Lillebælt, Poul Erik Madsen.

Fakta

University College Lillebælt har i dag aktiviteter fordelt på tre adresser i Vejle, men om knap to år kan studerende, medarbejdere og undervisere se frem til at blive samlet under et tag. Den nye bygning består af to sammenbyggede cirkler, hvoraf den ene bliver University College Lillebælts nye campus.

Byggeriet forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2014. Indtil da detailplanlægges indretningen i en proces, som giver plads og tid til inddragelse af de medarbejdere, som skal færdes i huset.

Sundhedshuset i Vejle opføres ved DGI-huset på Vestre Engvej, hvor flere af byens andre uddannelser er placeret. Øvrige beboere i sundhedshuset Vejle Kommune, Region Syddanmark og private sundhedsaktører.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.