17. november 2017 af Maria Slej-Hasselstrøm

Få 21. skills og innovation med i undervisningen

Hvordan tilrettelægger man problem- og procesorienteret undervisning? Afprøv det på CFU.

Skabe-Letten giver ideer til tilrettelæggelse af  problem- og procesorienteret undervisning

Center for Undervisningsmidler har skabt en simulator, hvor det er muligt at afprøve scenariebaserede undervisningsformer samt proces og problemorienteret undervisning. Med eller uden dine elever.

Simulatoren er et stort rum, der går under navnet Skabe-Letten.  Skabe-Letten er både tænkt som et inspirationsrum for lærere til at udvikle deres undervisning, men også som et konkret rum, hvor man kan tage sin klasse med og afprøve den procesbaserede undervisningsform.

Sådan bruges rummet

Der er mulighed for at låne rummet og derigennem få ideer til, hvordan man tilrettelægger problem- og procesorienteret undervisning for sine elever.

 

Du kan også besøge Skabe-Letten med din klasse og afprøve, hvordan man kan arbejde med entreprenørskab og innovation i omgivelser, der er skabt til at stimulere nytænkning, proces, produktfremstilling digitalt eller fysisk og hvor det også er muligt at fremlægge resultaterne for resten af klassen.

Eller du kan komme på kursus i Skabe-Letten – vi udbyder kurser i scenariebaseret undervisning, proces og problembaseret undervisning og digitale udfordringer- med fokus på 21. skills.

Fable-robot og biograf

Ideen bag Skabe-Letten er, at skabe rum til at udvikle aktiviteter i fællesskab gennem udforskning, idegenerering, leg og nytænkning. Det lægger rummet op til med sine forskellige zoner:

  • Proceszonen: relationsskabelse, udvikling af aktiviteter i fællesskab, idegenerering
  • Produktionszonen: konkretisering af ideerudvikling, udvikling af prototyper og eksperimentering
  • Performancezonen: pitch, vidensdeling og fremlæggelse

Du får inspiration til arbejdet med læringsteknologier, små produktioner eller forløb, hvor der arbejdes med klassens fællesskab samt fagfaglige kompetencer, som kunne være spændende at afprøve i praksis. Skabe-Letten består af et procesrum med mulighed for facilitering af gruppearbejdets processer, produktionsområder, en biograf og et område med Lego Mindstorm. I har også mulighed for at arbejde med CFU’s nyindkøbte robot Fable og andre læringsteknologier som f.eks Dash and Dot.

21. skills og andre nye kompetencer

Skabe-Letten er tænkt som en øvebane for elever og lærere. Her kan I lege med de processer eller produktioner, I måske ikke har mulighed for på skolen. I Skabe-Letten kan du altså sammen med dine elever lave projekter og procesbaserede forløb.

I Skabe-Letten arbejder vi med at løse udfordringer, skabe processer, prototyper og modeller for handling. Vi har fokus på det meningsfulde og autentiske i projekterne, hvad enten det handler om at tilegne sig det. 21. århundredes kompetencer, eller om at skabe handlinger, siger Celine Ferot, der er konsulent på CFU og er en af initivativtagerne til Skabe-letten.

Skabe-letten understøtter elevens evne til at udtænke løsningsmuligheder på udfordringer og til at kunne reflektere over, hvorfor den valgte løsning er egnet, og hvad det ville afstedkomme hvis de valgte en anden vej.

Vil du vide mere om Skabe-Letten, så kontakt:

Celine Ferot: Crlf@ucl.dk

Ture Reimer-Mattesen, Ture@ucl.dk

Rikke Teglskov, rstk@ucl.dk

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.