1. november 2016 af Anna Sandal

Det motiverende læringsmiljø går til filmen

UCL og Filmkompagniet har med afsæt i forskning om motivation lavet to film om, hvordan lærere motiverer elever i udskolingen.

Hvordan skaber man mest mulig motivation blandt elever i de ældste klasser i folkeskolen?

Filmene viser fra forskellige indfaldsvinkler, hvordan lærere skaber motiverende læringsmiljøer

Svarene får man i to helt nye film, som University College Lillebælt og Filmkompagniet har produceret i samarbejde med Center for Ungdomsforskning (CeFu) og DPU.

– Motivation er ikke noget, den enkelte elev har eller ikke har. Motivation er noget, som skabes i den konkrete uddannelsessammenhæng, fortæller lektor Marianne Tolstrup, UCL.

Søren underviser

Søren Tvile fra Marielundsskolen i Slagelse arbejder med udvikling af motiverende læringsmiljøer i samfundsfag på 9. klassetrin.

Fra forskning til praksis

Hun henviser til det nye forskningprojekt fra CeFu, ”Unges motivation for læring i folkeskolen”, der danner grundlag for to nye film til lærere i udskolingen.

– Målet med filmene er at omsætte forskningen til praksis. Filmene viser fra forskellige indfaldsvinkler, hvordan lærere skaber motiverende læringsmiljøer, siger Marianne Tolstrup.

UCL og Filmkompagniet vil på den vis bidrage til, at lærere får adgang til et let tilgængeligt inspirationsmateriale, som kan fremme det motiverende læringsmiljø.

Gratis download og premiere

I den første film kommer man tæt på en pige-camp i Aarhus, hvor elever med faglige udfordringer får et fagligt boost til at komme videre i uddannelsessystemet. I den anden film følger man en 9. klasse fra Slagelse.

– Filmene viser gennem konkrete skildringer både den nye forståelse af motivation og de fem motivationsorienteringer, som CeFu har udviklet, siger Marianne Tolstrup.

Filmene er gratis tilgængelige på Filmkompagniets hjemmeside.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.