12. juni 2017 af Trine Riis-Hansen

Computing i en dansk kontekst

UCL starter nyt projekt i samarbejde med 21 grundskoler, der vil arbejde med computere og teknologi.

Lærere får flere kompetencer til at undervise i teknologi

Computing i skolesammenhæng er en samlebetegnelse for arbejdet med at lære om computere og teknologi. Både lokale skoler og Undervisningsministeriet har fokus på computing, informatik og teknologiforståelse, og mange skoler ønsker at undervise deres elever i computing.

Med et nyt projekt, støttet af Erasmus, skal UCL i samarbejde med 21 skoler opkvalificere lærere, for hvem det nye fag er helt ukendt eller som mangler undervisningskompetencer i faget.

UCL skal kompetenceudvikle lærere på de deltagende skoler til at undervise i computing enten som selvstændigt valgfag eller integreret i naturfagene.

42 lærere tager på inspirationskursus i London for at få ideer til, hvordan de kan arbejde med computing i praksis.

Lærere skal til England på inspirationskursus

England har en del erfaring fra faget computing, der blev indført i 2014, og det er de erfaringer, UCL vil trække på i projektet.

42 lærere, spredt udover alle skolens klassetrin, bliver sendt til London for at tage et inspirationskursus med ideer til, hvordan man kan arbejde med computing i praksis.

Lærerne vil før og efter turen mødes for at sætte computing i en dansk kontekst. Gennem projektet styrkes desuden videndeling og udvikling af regionale netværk.

Computing og eTwinning gør skolen internationalt orienteret

Med folkeskolereformen kom der et øget krav om, at de danske skoler skal blive mere internationalt orienterede. UCL ønsker med projektet at fremme det internationale arbejde på skolerne ved at øge deltagerskolernes kendskab til eTwinning.

Derfor vil lærerne i løbet af projektet få kurser og vejledning fra CFU med fokus på eTwinning og den internationale dimension i skolen.

Gennem eTwinning er det målet, at skolerne indarbejder den internationale dimension i undervisningen og i projekter på skolen fx i samarbejde med skoler i England om computing.

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.