CFU's konsulenter skriver

8. januar 2018 af Maria Slej-Hasselstrøm

Flere film til undervisningen med ny forbedret aftale

Mere end 500 film at vælge imellem, flere leverandører og mulighed for at bruge film som lektier derhjemme. Det er noget af det lærerne får, efter ny aftale er trådt i kraft.

Rettigheder via MitCFU

Aftalen er  bygget op omkring, at det er MitCFU, der bliver brugt, når spillefilm bliver streamet i undervisningen. Det betyder, at skolerne kan være sikre på, at de har rettigheder til brug af spillefilm i undervisningen, hvis de bruger film fra Center for Undervisningsmidlers (CFU) streamingtjeneste MitCFU.

Film udvalgt af fagkonsulenter

Det har været nødvendigt at lave en ny aftale, da den tidligere aftale ikke tog højde for, at brugen har ændret sig markant fra analog medier til streaming. Streamingtjenesten på MitCFU er optimeret mod browserne Google Chrome og Safari.

Med den nye spillefilmsaftale kan skolerne blandt andet:

  • Streame op mod 500 danske og udenlandske spillefilm. Spillefilmene er nøje udvalgt af fagkonsulenter fra Center for Undervisningsmidler, så spillefilmene er undervisningsrelevante og matcher alle klassetrin.
  • Spillefilmene metadateres, således at filmene kan søges i CFU’s streamingtjeneste (MitCFU) i forhold til at finde film, der matcher klassetrin, fag og eventuelt emne. Det gør det let for underviserne at inkludere spillefilm i undervisningsforløb.
  • CFU’s fagkonsulenter sikrer, at udvalgte spillefilm beriges med pædagogiske noter, kapitelmærker og pædagogiske vejledninger.
  • Spillefilmene kan udover undervisningen på skolerne også vises i SFO’er, fritidshjem og fritidsklubber.
  • Der kan gives digitale lektier for, hvilket betyder, at underviseren kan give elever adgang til at se udvalgte spillefilm hjemmefra.

Læs mere om aftalen på KL’s hjemmeside.

Kontakt
×
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
Hvorfor fusionerer vi?
Der opstår konstant nye muligheder og dilemmaer i en verden i forandring. Muligheder vi gerne vil være en del af, og dilemmaer vi på tværs af fagligheder skal være med til at løse.
Målet med fusionen til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er at styrke uddannelsen af medarbejdere til fremtidens arbejdsmarked.
Ny hjemmeside
på vej
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.