17. november 2017 af Maria Slej-Hasselstrøm

Brug DR’s julekalender i undervisningen

Pædagogiske vejledninger og app til årets julekalender

Arbejd med nabosprogsundervisning, miljøbeskrivelse og personkarakteristik

På mitcfu.dk finder du en pædagogisk vejledning, hvor du får ideer til, hvordan du kan arbejde med Snøfall i din undervisning.

Årets julekalender på DR er ikke dansk men derimod norsk, og det gør den oplagt at bruge i undervisningen. Julekalenderen hedder Snefald, og blev sidste år vist i Norge under titlen Snøfall. Den version, der vises for de danske børn fra 1. december 2017 er med dansk tale.

Alle afsnit kan også streames via mitcfu.dk i den originale version med norsk tale. NRK har udviklet en app med et kalenderspil, som kan spilles på tablet og smartphone.

Nabosprogsundervisning

Julekalenderen er oplagt til at arbejde med nabosprogsundervisning, miljøbeskrivelse og personkarakteristik i indskolingen og på mellemtrinnet. På mitcfu.dk finder du en pædagogisk vejledning, hvor du får ideer til, hvordan du kan arbejde med Snøfall i din undervisning.

“Snøfall” handler om den forældreløse Selma på ni år, som mister sine forældre i en ulykke, da hun er tre år gammel. Selma drømmer om at få sin egen familie og skriver et brev til julemanden. På magisk vis havner brevet i landsbyen Snøfall, som ligger i en anden og magisk verden.

‘Snefald’ var sidste års julekalender på tv-kanalen NRK. Med et budget på 50 millioner norske kroner er det den dyreste julekalender, der nogensinde er lavet i Norge.

Her finder du pædagogiske vejledninger til Snefald

Find app’en til Snefald her

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.