3. marts 2017 af Carsten Pico

Børneministeren besøger UCL i Odense

Børne- og socialminister Mai Mercado besøger UCL mandag 6. marts i forbindelse med regeringens kommende udspil om dagtilbud.

Som optakt til et kommende udspil fra regeringen på dagtilbudsområdet lægger børne- og socialminister Mai Mercado vejen forbi UCL Campus Odense.

Ministeren kommer for at høre om arbejdet med dels at sikre en pædagoguddannelse, som er i trit med samfundets krav, og dels at sikre forbindelsen til den praksis de studerende uddannes til.

Ved mødet, der finder sted mandag 6. marts, får ministeren lejlighed til at suge viden og inspiration til sig fra forsker-, underviser-, leder- og studenterside.

Mai Mercado

Børne- og socialminister Mai Mercado skal bl.a. mødes med rektor og studerende fra UCL, når hun mandag gæster UCL Campus Odense.

Minister får oplæg om spændende koncepter

Ministeren bliver først præsenteret for et koncept for et tættere samarbejde mellem dagtilbud, uddannelse og forskning.

Konceptet har det dobbelte mål at styrke en forskningsinformeret udvikling af dagtilbud og at skabe en stærkere praksiskobling i pædagoguddannelsen med særligt henblik på at udvikle og omsætte viden om læring og didaktik. For præsentationen står forskningschef Thomas Illum Hansen.

Herefter præsenterer lektor Karen Stougaard fra Videreuddannelse i Pædagogik og Læring, hvordan der kan arbejdes med tværprofessionel kompetenceudvikling i dagtilbud, som har som en af de væsentligste opgaver at skabe inkluderende læringsmiljøer.

Ministeren mødes med både rektor og studerende

Børne- og socialminister Mai Mercado ledsages på sin inspirationstur af bl.a. kontorchef for Kontor for Dagtilbud Christina Barfoed-Høj og børneordfører for Dansk Folkeparti Pernille Bendixen.

I mødet deltager fra UCL:

  • Erik Knudsen, rektor
  • Charlotte Høy Worm, vicedirektør for Pædagogik og Samfund
  • Anders Nørgaard, uddannelseschef ved Pædagoguddannelsen i Odense og Svendborg og Læreruddannelsen på Fyn
  • Agnete Lyngbye Kramme, uddannelsesleder ved Pædagoguddannelsen i Odense
  • Thomas Illum Hansen, forskningschef
  • Karen Stougaard, lektor ved Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler
  • Tine Dalgaard, koordinator for uddannelsesinnovation, Pædagogik og Samfund
  • Stina Tølbøll Bekker, pædagogstuderende
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.