20. april 2017 af Carsten Pico

Bliv pædagog med fokus på idræt og bevægelse

Er du vild med idræt, bevægelse og sundhed? Og vil du arbejde med børn? Så har Pædagoguddannelsen i Svendborg en helt ny profil, der passer til dig.

Vi har en forventning om, at vi vil kunne tiltrække flere, som i forvejen er interesserede i idræt og bevægelse.

Efterspørgslen er stor efter pædagoger med kompetencer inden for idræt, bevægelse og sundhed.

Derfor har Pædagoguddannelsen i Svendborg og Svendborg Kommune søsat et nyt samarbejde.

Fremover vil pædagogstuderende i Svendborg, der uddanner sig til at arbejde med 0-5 årige børn, få en uddannelse med særligt fokus på idræt og bevægelse.

En sideeffekt ved pædagoguddannelsens nye profil kan være, at den kan tiltrække ansøgere, som ellers ville vælge andre uddannelser.

– Vi har en forventning om, at vi vil kunne tiltrække flere, som i forvejen er interesserede i idræt og bevægelse. Det kan være unge, der ellers havde overvejet at tage en anden uddannelse med fokus på krop, idræt og bevægelse, siger uddannelseschef for Pædagoguddannelsen i Svendborg, Anders Nørgaard.

dsc3489-ucl-juni-2016

De kommende pædagogstuderende på bevægelsesprofilen kan se frem til en masse inspiration fra pædagoger, der bruger bevægelse i deres egen hverdag.

Ny profil gør kommende pædagoger ekstra attraktive

Studerende på den nye profil får både krop og hjerne i bevægelse.

De studerende kommer til at prøve en masse praktiske ting af på uddannelsen.

– De kommende pædagogstuderende kommer til at arbejde meget med, hvordan fysisk aktivitet og bevægelse kan fremme børns læring og trivsel. For eksempel i forhold til sundhed, inklusion og livskvalitet i det hel taget, siger Anders Nørgaard.

– De studerende kommer til at prøve en masse praktiske ting af på uddannelsen. De vil møde forskere, der giver et solidt indblik i aktuel forskning. De får også et tæt samarbejde med pædagoger, der bruger bevægelse i deres egen hverdag, siger uddannelseschefen.

– Initiativet sikrer, at de pædagogstuderende opnår stærke og vigtige kompetencer, der vil løfte kvaliteten i dagtilbuddene og give de studerende en væsentlig fordel, når de efter uddannelsen skal søge job, siger han.

Ambitiøs og idrætsglad kommune er vigtig partner

Vi ved, at en indsats i dagtilbuddene er afgørende for børns motoriske og sundhedsmæssige udvikling.

Studerende på pædagoguddannelsens nye profil kan glæde sig over, at Svendborg Kommune bliver en stærk samarbejdspartner.

Kommunen har en ambition om at have Danmarks mest aktive 0-5 årige børn. Derfor satser den meget på at gøre fysisk aktivitet til en naturlig del af børns dagligdag i dagtilbud og skoler.

– Vi ved, at en indsats i dagtilbuddene er afgørende for børns motoriske og sundhedsmæssige udvikling, siger Birgit Lindberg, sekretariats- og dagtilbudschef i Svendborg Kommune.

– Derfor er det et stærkt samarbejde til gavn for alle – både børnene og fremtidens pædagoger – hvis vi sammen med Pædagoguddannelsen i Svendborg kan løfte kvaliteten af uddannelsen ved at inddrage vores praksiserfaring, siger hun.

Pædagoguddannelsens bevægelsesprofil udbydes for første gang med studiestart i februar 2018 i Svendborg. Ansøgningsfristen er 5. juli.

Pædagoguddannelsen med bevægelsesprofil

Varighed: 3½ år

Praktik: 14 måneder

Studiested: Svendborg

Studiestart: Februar

Ansøgningsfrist: Ansøgningsfristen for kvote 1 er 5. juli kl. 12

Læs mere om Pædagoguddannelsen med bevægelsesprofil.

 

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.