8. november 2016 af Anna Sandal

Ansatte i beskæftigelsesindsatser lærer at sælge

Medarbejdere i jobcentre og A-kasser bliver gennem kompetenceudvikling bedre til den virksomhedsrettede indsats.

Jeg bliver bedre i dialogen med virksomhederne. Vi skal sælge varen – ledige som skal ud i virksomhederne – bedst muligt.

En lang række jobcentre og A-kasser på Fyn er i gang med kompetenceudvikling af deres medarbejdere.

Kompetenceløftet er et led i reformen af beskæftigelsesindsatsen, hvor et af målene er en styrkelse af den virksomhedsrettede indsats.

– Jeg bliver bedre i dialogen med virksomhederne. Vi skal sælge varen – ledige som skal ud i virksomhederne – bedst muligt, siger Kirsten Larsen, virksomhedskonsulent, Jobcenter Svendborg, som er i gang med uddannelsen.

Ikke traditionelt salg

For flere af medarbejderne i de fynske jobcentre og A-kasser har det overrasket, hvor meget salg, deres job rent faktisk indebærer.

– Til en start gav det ikke mening for mig at tænke mit arbejde som salg. Men nu har jeg fået placeret ”salg” i den rette kasse, og jeg oplever, at jeg er blevet langt mere bevidst om, hvordan jeg sælger den lediges ressourcer, siger Tine Frøsig Stentved, BUPL-A i Odense.

På uddannelsen bliver medarbejderne bl.a. undervist i salgsteori og kommunikation. Samtidig får de viden om, hvordan virksomhedens interesser og de lediges kompetencer kan nå sammen.

Viden styrker dialog

Et væsentligt led i styrkelsen af dialogen med virksomhederne er øget viden om hele beskæftigelsesindsatsen.

– Vi får en masse viden om beskæftigelsespolitik og fakta om ledighedsområdet. Den viden gør, at jeg føler mig langt bedre klædt på, når jeg er i dialog med virksomhedslederne, siger Kirsten Larsen.

Kompetenceudviklingsforløbet er udviklet i samarbejde med Fællesudvalget Fyn, som er et fælles fynsk samarbejde mellem jobcentre og A-kasser. Medarbejdere får uddannelse på akademi- eller diplomniveau afhængig af baggrund.

Læs mere om det i vores nyhed Fynske jobcentre og a-kasser får uddannelsespakke på flere niveauer.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.