15. november 2017 af Anna Sandal

Få nyeste viden om læring og næring

Deltag i den afsluttende konference for Projekt LOMA, og bliv opdateret inden for den nyeste viden om en innovativ og bæredygtig model for læring og næring til skoleelever.

Bag om Projekt LOMA

LOMA-projektet skaber fokus på lokal mad gennem en innovativ og bæredygtig model for læring og næring til skoleelever. Desuden repræsenterer LOMA en integreret tilgang til skolemad, der omfatter sundhedsfremme, læring og bæredygtig udvikling.

Mandag 27. november afholder Nordea-fonden den afsluttende konference for Projekt LOMA i København. Fonden har støttet projektet fra 2015-2017 med 7,4 millioner kroner.

Nøglepersoner fra projektet deltager i konferencen, og holder oplæg om den erfaring og viden projektet har skabt.

Oplægsholdere på konferencen

Henrik Lehmann Andersen, direktør ved Nordea-fonden, byder velkommen og derefter indleder forskningschef fra UCL, Thomas Illum Hansen, dagen med et fokus på LOMA som bidrag til pædagogik og dannelse i folkeskolen.

Specialkonsulent Thea Nørgaard Dupont fra Danmarks Evalueringsinstitut fremlægger ny rapport med evaluering af LOMA-projektets virkningsteori.

Elevernes aktive deltagelse er et centralt element i LOMA-tilgangen og dette sættes i perspektiv i en præsentation ved professor og sundhedschef, Bjarne Bruun Jensen, Steno Diabetes Center.

Projekt LOMA følger syv grundprincipper. Et af dem er, at maden skal være sund og lavet ‘fra bunden af’ i henhold til fødevarestyrelsens anbefalinger.

Projektleder og Ph.D Dorte Ruge redegør for, hvad der er opnået i projektet og hvad resultaterne fra UCL’s følgeforskning peger på i forhold til elevernes udvikling af mad- og sundhedsrelateret handlekompetence.

Efterfølgende fortæller skoleleder, Birgit Villebro, Nymarkskolen i Svendborg om udviklingen fra en til fire LOMA-skoler.

Efter frokost er der paneldebat med deltagelse af elever fra LOMA-skolerne, Videncenterleder, Børge Koch, KOSMOS UCSyd, Formand, Ghita Parry, Kost- og Ernæringsforbundet, Thomas Illum Hansen og Birgit Villebro.

Se programmet for dagen.

Læs mere om konferencen og Projekt LOMA.

Tid, sted og tilmelding

Mandag d. 27. november 2017 kl. 9.30-15.00
i Nordea-fonden, Heerings Gaard
Overgaden neden Vandet 11, 1414 København K.

Tilmeld dig konferencen. Tilmelding skal seneste ske 22. november.

Det er gratis at deltage i konferencen.

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.