13. marts 2017 af Carsten Pico

150 studerende skal hjælpe personer med demens

I uge 11 får 150 studerende fra UCL, EAL og SDU udfordringen, at de skal hjælpe med at lette hverdagen for personer med demens og deres pårørende.

De nytænkende løsninger kommer til at stå i kø i denne uge, hvor studerende fra UCL, Erhvervsakademiet Lillebælt og Syddansk Universitet deltager i Innoevent. I løbet af ugen skal de skabe innovative løsninger på cases, som er stillet af Odense Universitetshospital.

De studerende skal bl.a. udvikle løsninger, der kan være med til at:

  • Give personer med demens og deres pårørende en bedre dagligdag i eget hjem
  • Komme med bud på nye løsninger til den nye demensbydel i Odense
  • Komme med bud på nye løsninger til at skabe en demensvenlig afdeling/sygehuse

De studerende kommer primært fra ergoterapeut-, ingeniør-, it-, digital konceptudvikling- og bygningskonstruktøruddannelserne på University College Lillebælt, Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt.

Studerende mødes med eksperter og virksomheder

Hele uge 11 arbejder de studerende i grupper på tværs af professioner for at udvikle nye, innovative løsninger. I løbet af ugen får de studerende viden om demens via møder med:

  • Sundhedsfaglige eksperter indenfor demensområdet
  • Pårørende til personer med demens
  • Virksomheder, som arbejder med løsninger, der skal hjælpe personer med demens.

De studerende udvikler på deres ideer i tværprofessionelle teams. I løbet af ugen arbejder alle teams med teambuilding, idégenerering, idéudvikling, udvikling af prototyper og pitchtræning.

Projektugen afrundes med en finaledag, hvor et dommerpanel bestående af eksperter, ledere og virksomheder skal kåre de mest nytænkende ideer.

OUH-direktør har store forventninger til de studerende

Odense Universitetshospital, der er en af samarbejdspartnerne i projektugen, har store forventninger til de studerendes løsningsforslag.

– OUH, har sammen med samarbejdspartnerne, der bl.a tæller Odense kommune og OK-Fonden store forventninger til de nyskabende løsninger, der opstår i løbet af ugen, siger direktør på OUH Peder Jest.

– Gennem samarbejdet med studerende fra forskellige uddannelser – lige fra ergoterapeuten, den it-studerende, design-ingeniøren til bygningskonstruktøren – arbejdes der med et helhedsblik på de 4 cases, der alle omhandler forskellige perspektiver ift at leve med en demensdiagnose, siger Peder Jest.

 

InnoEvent - en del af VækstLab Fyn

Innoevent er en årligt tilbagevende begivenhed, der er en del af VækstLab Fyn.

Vækstlab Fyn er et samarbejde på tværs af 4 videregående fynske uddannelsesinstitutioner Erhvervsakademiet Lillebælt, University College Lillebælt, Syddansk Universitet og Simac.

Det fynske vækstlab er stiftet ud fra en tanke om, at studerende på de 4 uddannelsesinstitutioner i samarbejde med virksomheder vil kunne løfte innovation og udvikling – og booste den fynske vækst.

Med i samarbejdet er desuden Odense Kommune og Udvikling Fyn.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.