Studievejledning professionsbachelor-uddannelser

Frederik forener passionen for eliteidræt og uddannelse

UCL Elite-ordningen er med til at give Frederik Holm Koch struktur på hverdagen. Det giver ham ro til at dyrke sport på eliteplan, samtidig med han tager en uddannelse.

UCL Elite har været en god ordning for Frederik Holm Koch, siden han begyndte på Fysioterapeutuddannelsen i Odense i februar 2013.

Frederik Holm Koch har vundet sølv ved DM i sin sport, militær femkamp, og i november 2013 var han til VM i Brasilien.

Han træner 20-25 timer om ugen, og derfor er det en styrke at have UCL Elite, der skaber rammer for, at eliteidrætsudøvere kan passe både sport og uddannelse.

– Via UCL Elite har jeg blandt andet fået hjælp til at få flyttet en eksamen. Det var en stor hjælp, at UCL Elites projektkoordinator kunne give en håndsrækning til sådan en ting, så det var på plads i god tid før træningslejr og konkurrence, siger den 25-årige studerende.

Frederik Holm Koch

Når Frederik Holm Koch er på træningslejr, følger han undervisningen på fysioterapeutuddannelse via Skype, når det er muligt.

UCL Elite-ordningen hjælper med struktur og sparring

UCL Elite har hjulpet Frederik Holm Koch til at få struktureret sin planlægning af uddannelsen. Det har betydet, at han har kunnet koncentrere sig fuldt ud om sin sport, fremhæver han.

Det kræver noget ekstraordinært fra de studerende, der vil forene eliteidræt og en uddannelse. Derfor havde Frederik Holm Koch f.eks. lærebøgerne med på en uges træningslejr, da han forberedte sig til VM i Brasilien.

– Jeg skal være meget disciplineret for at være med blandt eliten i min sport. Jeg håber, jeg kan dyrke militær femkamp på højt plan 10 år endnu. Men jeg kan ikke leve af sporten, siger Frederik Holm Koch, der er glad for, at han kan forene sport og uddannelse.

– Med fysioterapeutuddannelsen får jeg et spændende håndværk, jeg kan bruge over hele verden. Samtidig er der gode muligheder for at undervise og få videreuddannelse, og der er mange beskæftigelsesmuligheder, siger han.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.