Radiografuddannelsen

Radiografuddannelsen åbner døre til hele verden

20-årige Misbah Inam Dar drømmer om at arbejde i udlandet. Radiografuddannelsen har allerede åbnet døren til Dubai, og hun forventer flere eventyr uden for Danmark.

– Jeg har altid drømt om at studere i Dubai, hvor jeg har familie, eller i USA eller Storbritannien, siger Misbah Inam Dar.

Hun har læst til radiograf i halvandet år på University College Lillebælt, og allerede i sommer fik hun lov at prøve kræfter med at arbejde som radiograf i Dubai.

– Jeg var i Dubai i to uger, og fik lov at arbejde på et privathospital. De første to dage observerede jeg, hvordan de for eksempel kommunikerede med patienterne. På tredje dag spurgte de, om jeg ville have noget hospitalstøj på, og så fik jeg lov at tage imod patienter og hjælpe med at tage røntgenbilleder, siger Misbah Inam Dar med begejstring i stemmen.

Jeg elsker teknologi, og jeg har også tidligere været interesseret i at læse til medicin. Jeg er så glad for radiografuddannelsen, fordi jeg kan kombinere min interesse for teknik og for at hjælpe mennesker, siger Misbah Inam Dar.

Misbah er medarrangør af tur til Dubai for studerende

– Jeg havde aldrig troet, jeg kunne få opfyldt min drøm om at komme til at arbejde i udlandet, men nu har jeg fået mod på mere. Jeg synes, det er godt, at radiografuddannelsen giver de studerende mulighed for at komme ud i verden, siger den 20-årige kvinde, der er født i Danmark.

Til januar tager hun igen til Dubai, når 10 radiografstuderende skal til storbyen i De Forenede Arabiske Emirater for blandt andet at deltage på en sundhedskongres og besøge det hospital, hvor Misbah Inam Dar arbejdede i sommer.

– Jeg har hjulpet med at skaffe kontakter, og jeg skal også fortælle de andre studerende om den lokale kultur og religion. Jeg er beæret over at få det ansvar, og jeg glæder mig meget til at se, hvad de andre siger til arbejdet som radiograf i Dubai.

Det er lærerigt at se, hvordan de arbejder i andre lande

Misbah Inam Dar har været i praktik som radiograf i Danmark, og derfor kunne hun hurtigt konstatere, at arbejdsgangene på et privathospital i Dubai adskiller sig væsentligt fra danske forhold. Især bed hun mærke i, at der i Dubai blev taget meget hensyn til, at patienterne har stærke grænser i forhold til deres religion og kultur.

– Man overvejer mere, hvad man siger, og man tager også hensyn til, at man i islam ikke er så åben over for det modsatte køn, siger Misbah Inam Dar.

– Jeg synes, vi i Danmark kan være mere respektfulde både i forhold til patienternes køn og kultur. Jeg tror, det bliver sundt for mine medstuderende at opleve miljøet i Dubai, og turen kan give dem en indsigt, der gør, at de får nemmere ved at forstå muslimer, når de står over for nogen på et sygehus i Danmark.

Misbah drømmer om praktikophold i Pakistan eller USA

Den 20-årige radiografstuderende overvejer at tage et praktikophold i Dubai senere i uddannelsen, og hun er i hvert fald helt sikker på, at radiograffaget vil give hende flere oplevelser i udlandet.

– Jeg er vild med store lande og store byer, så jeg kunne godt finde på at tage til Pakistan eller USA, siger Misbah Inam Dar.

– Jeg synes, det er interessant at se, hvordan man arbejder andre steder, fordi jeg kan lære noget af det. Jeg elsker at komme ud og opleve verden, så jeg tror, jeg arbejder i udlandet om 10 år, siger hun.

Udlandsophold

Du har gode muligheder for at komme til udlandet undervejs i din radiografuddannelse.

Du kan komme i praktik i udlandet eller på et studieophold på en international uddannelsesinstitution.

Vi anbefaler, at studieophold i udlandet sker på 5. eller 6. semester.

Internationale muligheder.
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.