Pædagoguddannelsen

Du bliver en handlekraftig pædagog ved at prøve dig selv af

Pædagoguddannelsen lægger stor vægt på, at du kommer ud i ”virkeligheden” og prøver dig selv og din viden af. Det udvikler både din faglighed og personlighed.

Studerende på pædagoguddannelsen er aktive og udadvendte. Hvis de ikke er det i forvejen, lærer de det hurtigt. For der er stort fokus på at bruge sig selv og sin viden ude i ”virkeligheden”, når man læser til pædagog.

Du kommer til at udvikle ideer sammen med alt fra børnehaver til plejehjem og kommuner. Det skal ruste dig til den virkelighed, der venter som uddannet pædagog.

Derfor var det f.eks. helt naturligt, at Pædagoguddannelsen i Svendborg kastede en flok studerende ud i at overtage styringen af en hel skole med 350 elever, som det skete på Vestre Skole i Svendborg en septemberdag i 2013.

De 350 skoleelever kunne prøve 14 aktiviteter med fokus på idræt, sundhed og velvære.

Det var lærerigt at planlægge og gennemføre aktiviteter fra madlavning til boldspil og skolegårdslege, fortæller 3 af de studerende, der var med på Vestre Skole (video, 2.18 min.).

Du laver konkrete projekter med

Du og dine medstuderende kommer til at lave både kortere og længerevarende projektforløb sammen med praksis.

Ofte er det projekter, som udvikler sig til konkrete produkter. Det oplevede en gruppe 5.-semesterstuderende fra Pædagoguddannelsen i Jelling.

I forbindelse med et projektforløb udviklede gruppen en guide med forskellige ideer til, hvordan pædagoger kan bruge iPads i daginstitutioner.

– Vi samarbejdede med to integrerede institutioner, og de vil bruge vores materiale fremover, fortæller pædagogstuderende Trine Oversø Hansen.

Vejle Kommune har taget guiden til sig og lagt den på kommunens intranet, så pædagoger og daginstitutioner kan bruge det i dagligdagen.

Det har både udviklet de studerende fagligt og personligt at samarbejde med praksisverdenen, fortæller de studerende (se video, 1.42 min.).De kreative ideer står i kø på pædagoguddannelsen

Mød en gruppe studerende, der fik et stort fagligt udbytte ud af at udvikle en ny legeplads sammen med en børnehave.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.